Sommerkonserter i Hol

Sommerkonserter i Hol

Kultur
Publisert : 08.06.2023 10:51
Sist oppdatert : 08.06.2023 11:04

I sommer arrangerer Hol kirkelige fellesråd "Sommerkveld i gamlekyrkja", en tradisjonell konsertserie som finner sted fem tirsdagskvelder i Hol gamle kyrkje. 


Elias Akselsen

Tirsdag 4. juli, kl. 20.00

Akselsen er en velkjent, dyktig visesanger. Akselsens kraftfulle sopranstemme har gjort han kjent i utallige sammenhenger. Hans mange plateutgivelser har gitt ham flere kulturpriser. Han har vært nominert til Spellemannsprisen, og sunget i Kongehuset ved flere anledninger.


Anderdal og Lie

Tirsdag 11. juli, kl. 20.00

Arne Anderdal og Jo Asgeir Lie byr på en musikals reise gjennom Hallingdal, selvsagt med en og annen avstikker på veien! Runddansmusikk (gammeldans) som konsertmusikk er ikke hverdagskost. Når musikken i tillegg er knyttet til hardingsfeletradisjonen i Hallingdal, er det enda sjeldnere.


Nordstoga og Reistad

Tirsdag 18. juli, kl. 20.00

Aasmund Nordstoga er visesanger og gårdbruker. Han blir også mye brukt som programleder/konferansier. Aasmund henter repertoaret sitt på hjemmebane; gamle viser blir frisket opp med nye arrangement eller ny melodi, men god hjelp av nære musikkvenner. Aasmund har med seg gitarist Åsmund Reistad. Publikum kan vente seg både alvor og humor fra denne duoen. 


Elin Furubotn

Tirsdag 25. juli, kl. 20.00

En av landets fineste låtskrivere innen visepop/jazz/folkemusikk! Hun er ute med sitt niende album «Resirkulerte Rim og Regler», som bygger på rim og regler hun har lært av sin mormor, og som mormor lærte av sine besteforeldre. En kulturskatt overført gjennom generasjoner. Elin har med seg Javid Afsari Rad som spiller to persiske instrumenter, saz og santoor, som også er med på Elin Furubotns siste album. Javid er selv komponist og har spilt bl.a. med en lang rekke sentrale musikere i Norge og i utlandet, blant andre Knut Reiersrud og KORK.


Lilleslett og Søgnen

Tirsdag 1. august, kl. 20.00

Våre kortreiste artister i år er Eirin Tveide Lilleslett (18) fra Hovet og Andrea Søgnen (21). De har begge lært langeleikspel fra Hallingdal av Gunnlaug Lien Myhr med felles øvinger opp gjennom årene.

Lilleslett startet å spille langeleik da hun var 11 år. Hun deltar jevnlig på kappleiker med gode resultater – blant annet seier i juniorklassen på landskappleiken i 2022. Til høsten vil Eirin begynne på folkemusikkstudiet på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Rauland.

Søgnen har spilt langeleik siden hun var 8 år. Med røtter i Hallingdalstradisjonen består repertoaret også av låter fra Valdres og Telemark. I 2022 var hun semifinalist i Introfolk- Årets unge folkemusiker. Hun har også vunnet juniorklasse på landskappleiken i langeleik i 2019. Våren 2023 fullfører hun sin bachelor i Folkemusikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Rauland


Se mer informasjon om arrangementet på http://hol.kirken.no
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS