HALLINGSKATTEN påskeaften

HALLINGSKATTEN påskeaften

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 30.03.2024 20:55

Geir Olav Alu Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 


KVELDENS OPPGAVE: 

Du har endelig kommet fram til Brattvåg i Haram kommune, og står og funderer på hvor du nå skal lete videre for å finne årets Hallingskatt. I mangel av noe annet velger du å oppsøke kommunehuset i Haram og møter ordfører Vebjørn Krogsæter. Han ønsker deg velkommen til Haram og sier at han har noe stående på kontoret sitt som kanskje kan hjelpe deg med å finne årets Hallingskatt.

Inne på kontoret ser du fort tre små bordflagg som står på et møtebord. Det ene flagget har tre horisontale striper, hvor to av stripene er røde mens den midterste stripa er hvit. I foten av flagget ligger det en rund medaljong i gullfarge. Det andre flagget er hvitt, og har en tegning av noe som ligner ei øy. Under øya er det tegnet to olivenkvister. Ved foten av bordflagget ligger et pass, men både navn og nasjonalitet er strøket over. 

Det siste flagget er mer fargerikt. Tre horisontale striper, hvor den øverste er svart og den nederste er grønn. Stripa i midten er rød, men den har også en tynn hvit bård både over og under. Midt på flagget er et innsekt eller ei bille i samme farger. På flaggstangen står bokstavene ESC og ved siden av flagget står en liten pai, hvor det er skrevet «Lillebjørn Nilsen er et villspor»

Så får du overrakt tre bøker av ordføreren. To av de virker veldig gamle og har titlene «Muntre musikanter», «Mennesket» og «Knerten gifter seg». Da kan jeg ikke annet enn å ønske deg lykke til, sier ordfører Krogsæter og gir deg to hundre kroner og sier at du skal reise der hjertet banker, og sender deg ut på plassen foran kommunehuset, hvor en merkelig sammensatt gruppe starter å spille en lett sommerslager for deg.

 

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. Det trekkes en vinner for hver dag påsken igjennom.  

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:50 i morgen (reprise morgen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto.

 

SVAR PÅ GÅRSDAGENS OPPGAVE:

Brattvåg (Haram godkjennes også)
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS