Numedalsrally på Radio Hallingdal

Numedalsrally på Radio Hallingdal

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 27.02.2023 17:13
Sist oppdatert : 02.03.2023 21:00

På lørdag sender vi Numedalsrally 2023 på Radio Hallingdal fra kl 08:00! 125 deltagere vil rulle ut fra start på Rødberg.

Det er 31. gang dette populære løpet, med start og målgang på Rødberg, arrangeres av NMK Nore og Uvdal.
Løpet betegnes ofte, med god grunn, som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. 
Numedalsrally består av sju fartsetapper på til sammen 101 km. Den legendariske Smådøla-etappen på 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Her kjører deltagerne også innom Uvdal Motorsenter der det er godt tilrettelagt for publikum. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Lesteberg er også med i årets utgave. 

Det er dramatikk og knivskarp konkurranse om sekunder, tideler og topp-plassering i i rally-NM for tiden. Årets sesong startet med Rally Elverum, og det startet like spennende som fjoråret ble avsluttet. Førere som Frank Tore Larsen, Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen, Marius Aasen og Anders Grøndal spiller sentrale roller. Frank Tore Larsen og hans kartleser Torstein Eriksen trakk det lengste strået og kommer til Numedalsrally som NM-ledere.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det altså tittelforsvarer Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal som har fått den beste starten på årets sesong i sin VW Polo R5. De kjørte inn 31 poeng i Rally Elverum. 
Ole Christian Veiby med svenske Johan Johansson i kartleserstolen i sin VW Polo R5 kjørte inn til andreplass i NM-åpningen. Men Veiby har en god statistikk i Numedalsrally. Han vant løpet i fjor, og han vant løpet i 2017, 2018 og 2020, og satser maksimalt på ny seier i år, nå med Jonas Andersson som bisitter. Etter årets første runde står Veiby med 25 poeng.

De leder nå foran Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Halland. De kjørte inn 23 poeng med sin Peugeot 208 på Elverum. Tredjeplassen innehas av Marius Holtet og Jon Berg Raaen fra NMK Modum & Sigdal. De kjører Ford Fiesta og står med 18 poeng. 
Steve Røkland fra KNA Kongsvinger og Morten Storsveen fra KNA Varna har vært med på å dominere denne klassen gjennom de siste årene. De tok henholdsvis gull og sølv i NM i fjor, men begge måtte bryte Rally Elverum. Det er derfor ventet at de er revansjesugne når vi kommer til Numedalsrally. 
Ola Nore Jr. i Opel vil nok også gjerne være med i teten i denne klassen. Svenske Isak Reiersen i Ford Fiesta vant klassen på Elverum, men teller ikke med i NM. Han kommer til start også i Numedalsrally for å gi de norske konkurranse i en klasse som har økt i antall deltagere den siste tiden. 
 

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen som topper så langt i år. De kjører en Suabru Impreza og sikret seg maksimale 33 poeng på Elverum.
På en andreplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 25 poeng. Tredjeplassen innehas av Glenn Ivar Gjester og kartleser Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger med 19 poeng. 
Et par interessante innhopp er det i denne klassen på lørdag. Anders Kjær fra NMK Grenland, har vært borte fra norsk rally en stund, men stiller i en Subaru Impreza med Gøril Undebakke i kartleserstolen. Europamester i rallycross, Anderas Bakkerud fra NMK Bergen, er også påmeldt i en Subaru med Henric Persson som kartleser.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var det Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg som åpnet årets NM-sesong best. Sølvvinnerne fra i fjor vant på Elverum med sin Volvo 940 og står med 30 poeng. 
Nærmest dem ligger Heine Rudi og Sunniva Rudi fra lørdagens arrangørklubb NMK Nore og Uvdal. De har 26 poeng med sin Peugeot 206. 
På en tredjeplass følger Andreas Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Henrik Johannessen i Volvo 940. De har 23 poeng.

Det er alltid mange sterke lokale førere fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal i denne klassen når det er Numedalsrally, så det mangler ikke på utfordrere her. I spissen for disse stiller Jan Egil Halland og Anders Nygård i BMW M3.

Numedalsrally har sin base på Nore og Uvdal Næringspark. Start og målgang er ved Rødberg Hotell, mens serviceplass er i Grønnflåta Grustak. 

Les Programblad med startliste her
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS