HALLINGSKATTEN onsdag 13. april

HALLINGSKATTEN onsdag 13. april

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 13.04.2022 21:20
Sist oppdatert : 14.04.2022 09:34

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du kjører inn mot sentrum av Fredrikstad når du får øye på en større oppsamling av personer som står og skriker. Du parkerer bilen og går ut og oppdager raskt at det er et eller annet politisk møte. Det tar ikke lang tid før det kommer tre personer bort til deg, som alle vil gi deg et flygeblad. Alle flygebladene har påtegnet det norske riksvåpenet. På det ene flygebladet ser du bokstaven V i hvitt, skjevt plassert i en grønn sirkel. Under bokstaven er det tegnet ett hvitt kors og tallet 2019. Et annet flygeblad har et rødt hjerte og et hvitt kors, hvor tallet 2021 står under hjertet, mens det tredje flygebladet viser et rødt eple, men her er det satt et stort svart kryss over eplet og skrevet tallet 2021. Du ser nærmere på flygebladene når en person kommer løpende mot deg og gir deg et fjerde flygeblad, men er står det bare RV1 og tallet 129. 

Ettersom det er så mye folk ute i gatene velger du å snu og gå tilbake til bilen. Du ser at noen barn har det moro med å kaste gule ringer på et blått ringspill, og du ser en reklameplakat for en dyrepark.

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Fredrikstad 

Den nordiske sjuårskrigen vart utkjempa i åra 1563-1570 mellom Sverige på den ene sida og Danmark-Norge på den andre sida. Det danske flagget Danneborg, som er et av verdens eldste flagg som fortsatt er offisielt flagg, var også flagget til Danmark-Norge under Dansketida. 7 danske flagg skulle gi assosiasjoner til 7-årskrigen under Dansketida. Den norske byen Sarpsborg ble under denne krigen brent ned av svenskene. Man valgte å bygge opp igjen byen lenger sør, nede ved Glommas munning. Den nye byen fikk navnet Fredrikstad, som var rett reisemål i gårsdagens jakt etter Hallingskatten. Her ligger Brynhilds fabrikker som blant annet er kjent for dropsene Kongen av Danmark, og her produserer Mills sin kaviar. Revyartist Arne Svendsen bodde i Fredrikstad. Han har skrevet nærmere 2.500 revyviser, og deriblant «Svigermor og Evensen og kjerringa og jeg» og «Ei hel ei, ei halv ei på to». 

«Alle kenguruer i byen Odense bærer alpeluer når de drikker te» er 2. vers i Inger Hagerup sitt dikt Alle elefanter. Inger Hagerup var fra Fredrikstad. Herfra kommer også Petter Katastrofe, som er en av personene bak gruppa Halva Priset, som ga ut «Den fineste Chevy’n i 2021».

VINNER: Kristine Kolsrud, Hol
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS