Rally-NM fortsetter med Numedalsrally
Ole Chr. Veiby favoritt i Numdalsrally (Foto: Event Management)

Rally-NM fortsetter med Numedalsrally

Alt ligger til rette for et fjelleventyr når årets andre NM-runde, Numedalsrally, kjøres på lørdag. Arrangøren kan by på gode vinterforhold, og i spissen for de 120 deltagerne stiller VM-fører Ole Christian Veiby.
Sport
Rita Stavn
Publisert : 19.02.2020 11:36
Sist oppdatert : 22.02.2020 17:07

Det er 29. gang dette populære fjelleventyret med base på Rødberg arrangeres med  NMK Nore og Uvdal som arrangør. Løpet betegnes ofte som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. Numedalsrally består av åtte fartsetapper på til sammen 104 km. Den legendariske Smådøla-etappen på i underkant av 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Etappen går innom klubbens baneanlegg, Smådøl Motorsenter, og her er det spesielt tilrettelagt for publikum med gode parkeringsmuligheter. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Bjerkeflåta er også med i årets utgave.

Regjerende norgesmester i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene, Ole Chr. Veiby fra KNA Kongsvinger, må finne seg i å ha favorittstempelet foran lørdagens rally. Veiby, som kjører profesjonelt for Hyundai i WRC2 i Rally-VM, deltok ikke i NM-åpningen i Sigdal. Men på lørdag er han på plass i en Hyundai i20 R5 sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson. Veiby vant Numedalsrally i 2018, mens løpet ble avlyst på grunn av mildvær i fjor.

Veiby og Andersson kommer rett fra 2.plass i siste helgs Rally Sweden. Der var kun Mads Østberg foran på resultatlisten i WRC2-klassen. Østberg er også den som leder NM etter Sigdalsrally, men han stiller ikke for å forsvare ledelsen i på lørdag.

Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport og kartleser Marius Fuglerud er de som ligger på en andreplass i NM med sin Ford Fiesta R5. De må også regnes som blant de fremste utfordrerne til Veiby på lørdag. Grøndal har NM-sølv fra i fjor å forsvare.

På en tredjeplass i NM-sammendraget ligger Trond Sveinsvoll fra KNA Stavanger med sin Citroën C3 R5. Sammen med kartleser Jørgen Nordhagen har han gjort et come back på høyt nivå i år med ny bil og omfattende satsing.

Andre førere som kan blande seg inn i toppen i Numedalsrally er Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal med kartleser Torstein Eriksen i Ford Fiesta R5. Kenneth Johnsrød og Dyre Erling Fredriksen fra Asker & Bærum Motorsport hadde ingen god start på NM-sesongen, men de kan også slå hardt tilbake på lørdag i sin Ford Fiesta R5.


De norske NM-favorittene utfordres også av svenske Ulf Backlund i en Citroën C3 R5.
 

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Steve Røkland fra KNA Kongsvinger som har åpnet årets sesong best. Sammen med kartleser Jørgen Eriksen blir han nok vanskelig å hamle opp med i sin Peugeot 208 R2 også på lørdag. Men han kan få hard kamp av det unge stjerneskuddet Ola Nore Jr. Hjemmefavoritten var den som kom nærmest Røkland i Sigdalsrally, og ligger på andreplass i NM med sin Opel Adam R2. Han har rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen.

 

Morten Storsveen fra KNA Varna, som ble norgesmester i fjor sammen med kartleser og kona Merete, ligger på en tredjeplass i NM-sammendraget med sin Renault Twingo R2.

Et spennende innslag i denne klassen er Stig Rune Skjærmoen fra NMK Elverum i en Citroën C2 R2. Stig Rune er normalt kartleser for svenske Jonas Andersson og kommer rett fra suksess i Rally Sweden, men setter seg altså bak rattet denne gangen. Han imponerte i Romjulsrally på tampen av fjoråret, og vil nok vise at det ikke bare er på hjemlige trakter han kan kjøre fort. Han har med seg Morten Erik Abrahamsen som kartleser.

Spennende fører i klassen er også rallycrossfører Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Han tok NM-bronse i rallycross i fjor, og stiller i en Ford Fiesta med Kristian Lien som kartleser på lørdag.


I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er det Mads Peder Hvambsahl fra NMK Kongsberg som ligger best an etter seier i Sigdalsrally. Med sin Volvo 940 og kartleser Jakob Hvambsahl vil han selge seg dyrt i kampen om fortsatt NM-ledelse på lørdag.

Hjemmefavoritt fra NMK Nore & Uvdal, Jan Egil Halland, ligger nærmest i NM-sammendraget og må også regnes med blant de ypperste favorittene i klassen på lørdag. Halland kjører BMW M3 med Anders Nygård som kartleser.

På en tredjeplass i NM ligger Kenneth Trysnes fra KAK med sin Ford og Kjell Olsen som kartleser.

Det er ikke mindre enn 50 deltagere i denne NM-klassen på lørdag, og det er mange som kommer til å utfordre de beste i NM-toppen.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift ble det et rent familieoppgjør i Sigdalsrally. Håkon Sveen Frøslig trakk det lengste strået foran pappa Geir Helge Frøslid. De to NMK Fluberg-førerne, som begge kjører Subaru Impreza, topper dermed poenglisten i NM foran sesongens andre runde. Håkon har Jørn Listerud som kartleser, mens Geir Helge har Øyvind Rødsjø Beckstrøm i høyrestolen.

Amund Skoglund fra KNA Kongsvinger og kartleser Thea Martine Oppegård Vestli er de som ligger på tredjeplass i NM-sammendraget med sin Mitsubishi Lancer.

Numedalsrally har sin base, start og målgang i Rødberg sentrum. Her også løpets serviceplass.

Rallyradio under hele løpet kan høres på www.rallyradioen.no.
 
Rallyradioen sendes direkte på Radio Hallingdal sine FM frekvenser fra ca 08.30
 
(Pressemelding)

Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS