Papalooks til topps - to andre plasser i B-klasser.
Hederlig fjerdeplass til Åsmund Jøtun Fauske i B klassa (Foto: Audun Stokke Hole)

Papalooks til topps - to andre plasser i B-klasser.

Papalooks dansa seg helt til topps i lagdansen senior. Andre plasser i Hardingfele B og Halling B.
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 29.06.2018 22:15
Sist oppdatert : 30.06.2018 01:25

Papalooks som består av gode eldre  og yngre hallingdansere dansa seg helt til topps i lagdans senior på Landskappleiken i Trysil med høg poengsum - 85 poeng. Her var det hele 32 lag med. 
Både lagdans senior og junior har vært i ilden. Mens Ål spel- og dansarlag gikk helt til topps i senior lagdans i fjor, måtte de ta til takke med en 25. plass for hallingspringaren sin i år. 21 poeng bak vinneren Papalooks. Gol spel- og dansarlag tok 8. plassen. Juniorene danset seg til en 6. plass for springaren, og en 8. plass for lausen. Men det har blitt to gode andre plasser i B-klasser i dag.

Hardingfele B
ble vunnet av Jon Hjellum Brodal fra Bærum Spellemannslag. Staffan Jonsson fra Hemsedal Spelemannslag spilte seg til en god andre plass. Poengsummen på 75 holder til første napp til å rykke opp i A-klassa. (Må ha to for å rykke opp)

Bare to små poeng bak er Åsmund Fauske Jøtun, Gol spel- og dansarlag. Dette holdt til fjerdeplassen. Nede på en 18. plass er Rebecca T. Lofft (Ål spel- og dansarlag) med 56 poeng. 

Halling B
Mikkel Aasberg Arnesen fra Geilo spelemannslag er i år gammel nok til å danse sin første laus i B-klassa. 74 poeng og en andre plass, men poengsummen er ikke høy nok til at han får sitt første napp til opprykk. Et poeng bak og tredje plass ble det på golingen Vebjørn Jøtun Fauske. Jon Bugge Mariussen vant Halling B.

Halling A
er også ferdig med tevlinga. Fjorårets vinner Ulf-Arne Johannessen fra Ål spel- og dansarlag plasserte seg på en delt femte og tredelt siste plass med 88 poeng. Ådne Reinhold Geicke Kolbjørnshus fra Vestre Slidre Folkemusikk og Danselag vant overlegent med 95 poeng. Martin Myhr delte 2. plassen med to andre og 89 poeng. Her har det vært jevnt! En klar vinner (Kolbjørnshus) med 95 poeng. De seks andre deltakerene har fått enten 88 eller 89 poeng. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS