Sesongåpning på Krøderbanen
Krøderen stasjon Foto: Helge LIndholm

Sesongåpning på Krøderbanen

Det er sesongåpning av Norges lengste museumsjernbane søndag 1. juli
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 27.06.2018 15:27
Sist oppdatert : 27.06.2018 15:34

Det blir kjøring med veteranbuss i korrespondanse med westernshow. Stasjonsmuseet på Krøderen er åpent med fremvisning av oppfyrt damplokomotiv. I tillegg er den gamle saga på Krøderen i drift på søndag.

På grunn av pågående banearbeider vil det i år bli kjøring av damptog senere i sesongen enn normalt, med planlagt oppstart søndag 12. august. Sesongen vil derfor også bli forlenget til 16. september.

Men vi starter opp med flere aktiviteter på søndag. Det kjøres veteranbuss både fra Vikersund og Krøderen. Bussen korresponderer med westernshowet i Deadwood City på Kløftefoss, som også har premiere på søndag. Her kan de besøkende få oppleve stemningen i det Ville Vesten, med bankran og revolverdueller.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent, med både suvenirbutikk og utekafeteria. Et damplokomotiv tøffer rundt på stasjonsområdet og sørger for god, gammel jernbanestemning. I tillegg vil den gamle saga på Krøderen være i full drift, og den er åpen for de besøkende.


Det blir kjøring av veteranbuss, westernshow og åpen stasjon stasjon på Krøderen hver søndag til og med 5. august, før damptoget starter å kjøre fra og med 12. august.

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

(Pressemelding)

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS