Evjen klar for sitt første løp utenfor Europa
Sondre Evjen kjører sitt første løp utenfor Europa

Evjen klar for sitt første løp utenfor Europa

Denne helgen skal rallycrossfører Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal kjøre løp i canadiske Trois Rivieres.
Sport
Rita Stavn
Publisert : 03.08.2017 22:49
Sist oppdatert : 03.08.2017 22:57

Det blir det første løpet for hallingen utenfor Europa. Løpet i RX2 går som vanlig sammen med VM-runden i rallycross, hvor stjerner som Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson og Sébastien Loeb skal i aksjon. 

- Jeg gleder meg veldig til å kjøre utenfor Europa. Det ser ut som en fin bane med mye variasjon, så jeg tror det blir moro, sier Sondre Evjen. 

I Trois Rivieres, like nord for Montreal, har man arrangert gateløp i racing siden 1967, og mange store mesterskap har kjørt i bygatene. For noen år siden lagde man også en provisorisk rallycrossbane, som bruker deler av gatebanen man bruker i racing, men som også har en tur innom byens travbane for å få med et grusparti. 

Denne helgen står hele byen, med sine over 100 000 innbyggere, på hodet da det årlige billøpet går av stabelen. Og midt i dette sirkuset befinner altså en 19-åring fra Ål seg. 

- Det blir spesielt å kjøre her, og jeg tror banen passer meg bra. Målet er å komme til finalen og ta årets første pallplassering i RX2, avslutter Sondre Evjen. 

Siden det forrige løpet i svenske Höljes har Evjen kjørt bilcross i Goldagsløpet på hjemmebane, hvor han ble nummer fem. Der kjørte han også oppvisning med rallycrossbilen, og han har også testet både RX2-bilen og bilcrossbilen på Gardermoen med tanke på høstens løp i RX2 og landsfinalen i bilcross. I Canada kjører ikke Evjen sin vanlige RX2-bil, men har leid en annen av sitt team, JC Raceteknik. 

(Pressemelding)

 

Finalen i RX2 går søndag klokken 15.00 lokal tid, og du kan se løpet på NRK3 søndag fra klokken 20.00.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS