No startar alvoret
Sondre Evjen i farta

No startar alvoret

Sundag tek Sondre Evjen frå Ål turen til Belgia for å vera med på oppstarten av årets sesong - og målet er klart: Pallplass
Sport
Knut Medhus
Publisert : 09.05.2017 13:25
Sist oppdatert : 09.05.2017 13:28

Denne helgen starter årets sesong i rallycrossklassen RX2, og Sondre Evjen har som mål å ende på pallen sammenlagt.

Rallycrossklassen RX2 regnes som den viktigste rekrutteringsklassen til Supercars hvor Petter Solberg og co deltar. Denne helgen er det klart for årets første løp i RX2 på Circuit Jules Tacheny i Belgia, og en av favorittene er Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal.

-Jeg har hatt en god oppkjøring til årets sesong med kjøring i både Rallycross on Ice og Rallycross Norden. Men det er nå sesongen starer på ordentlig, forklarer Sondre Evjen.

I RX2 kjøres det med firehjulsdrevne rallycrossbiler med over 300 hestekrefter. Bilene er like, så det er stort sett opp til sjåførene å avgjøre hvem skal vinne. Evjen kjører for det svenske teamet JC Engineering, men har også med seg to egne mekanikere.

-Vi har forsøkt dette opplegget så langt i år, og det har fungert meget bra. Vi ble nummer tre sammenlagt i vintermesterskapet, jeg vant på Gol, og nå i åpningen av Rally X Nordic i Grenland ble jeg nummer to. Nå er målet å kjempe helt i toppen i RX2 også, og når sesongen er over håper jeg å være på pallen sammenlagt.

Evjen testet nylig på den svenske Höljes-banen og satte raske tider.

-Testen gikk bra, men løp er noe annet. Det blir tøff motstand i år med førere som Cyril Raymond og Simon Olofsson til start. I fjor ble jeg nummer seks sammenlagt i den internasjonale serien. Det bør gå bedre i år. Men det blir så mange førere som vil kjempe i toppen at jeg ikke har råd til å gjøre noen store feil.

RX2 består av sju løp denne sesongen. Det starter i belgiske Mettet i helgen, før ferden går videre til Storbritannia, Norge og Sverige. Så blir det en langtur til Canada, så tilbake til Europa og Frankrike før sesongen avsluttes i Sør-Afrika.

NRK sender direkte fra Belgia søndag klokken 14.00.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS