Foredrag, omvisning og boksignering med fotograf Tomas Carlström
Foto: Morten Krogvold

Foredrag, omvisning og boksignering med fotograf Tomas Carlström

Kunst
Publisert : 17.07.2023 11:45
Sist oppdatert : 17.07.2023 12:03

Lørdag 5. august mellom kl. 12.00 og 15.00 vil fotograf Tomas Carlström være i Kunstgalleriet i Geilo kulturkyrkje for omvisning, samtaler og boksignering. Kl. 14.00 holder han foredraget "TID OG ROM - OG FOTOGRAFI".

Benytt denne muligheten til å få nærmere innsikt i fotografiet som kunstuttrykk, og møt en spennende kunstner med meninger, livserfaring og humor.

Carlström er aktuell med utstillingen "TID OG ROM" i kulturkyrkja, som varer til 12. august. 

 

Foto: Tomas Carlström

Foto: Tomas Carlström

 

Tomas Carlström fra Stockholm flyttet til Hemsedal i 1970 for å arbeide med fjellklatring og fjellski ved Norges Høgfjellsskole. Han er en viktig figur i norsk klarte- og fjellsportmiljø, og en pioner innen moderne isklatring. Carlström er kanskje mest kjent som den klatrelegenden han er, men han har også fotografert siden 1956. Det var først i voksen alder han ble oppslukt av denne kunstformen. Både klatring og fotografering handler om det samme for Carlström; dyp konsentrasjon og selvrealisering. Å fotografere er noe han i hovedsak gjør for seg selv. Inspirasjonen kommer innenfra, og vi ser Carlström sine lidenskaper og egne opplevelser gjennom hans fotografier. Han er kresen på form og teknikk, men også idé og innhold.

Siden 1996 har Carlström vært en del av assistentstaben til fotograf Morten Krogvold. De to kjenner hverandre gjennom flere workshops, og Krogvold har blitt en mentor for Carlström innen fotokunsten.

Foto: Geilo kulturkyrkje av Tomas Carlström
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS