Intervju med Aina og Ollie fra NRH Hol

Intervju med Aina og Ollie fra NRH Hol

Aktuelt
Publisert : 19.06.2023 20:07
Sist oppdatert : 27.07.2023 15:27

Under Hæljistupet i juni fikk vi besøk av Aina Hvaal og hunden Ollie i studio. Aina har vært med å starte opp igjen lokallaget NRH Hol. Laget er Norges eldste lokallag, først stiftet i 1983. 

Ollie er en jaktgolden på 2 år som er under trening til å bli redningshund. Veien dit er lang, men Aina har tro på at de skal komme i mål. Det krever mye trening og mange kurs, også for Aina som skal utdannes til å bli hundefører. Ved endt løp skal en hundefører kunne møte krisesituasjoner, ta vare på seg selv og hunden i alt slags vær og føre, og samarbeide med mannskap fra andre instanser under søk og redning. Redningshunder er en av de første instansene som blir kalt inn, og en viktig del av redningsarbeidet.

Laget er avhenig av støtte fra lokalmiljø og donasjoner for å kunne drive. De deltar på betalte dugnader, men arbeidet deres finansieres stort sett av egen lomme. Dersom du ønsker å følge arbeidet deres kan du gjøre det på Instagram og Facebook. De setter stor pris på støtte gjennom donasjoner på Vipps (796568) eller grasrotandel.

Siden intervjuet har Aina og Ollie flyttet tilbake til Svartstad. Du kan følge veien deres videre mot godkjent redningshund på deres instagram

Hør hele intervjuet under. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS