Slik har påsken vært for Buskerud Røde Kors

Slik har påsken vært for Buskerud Røde Kors

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 09.04.2023 18:43
Sist oppdatert : 09.04.2023 18:52

Hver dag gjennom påsken har vi hatt Røde Kors Buskerud på lufta med oppdateringer fra vårt dekningsområde. I kveld ringer vi opp Odd Inge Skr. Blakkestad, Operativ leder/vaktleder for en oppdatering kl. 22:15. 

Er du nyskjerrige på hvordan har påsken har gått og ikke kan vente til vi får Blakkestad på lufta kan du lese pressemeldingen fra Buskerud Røde Kors: 

Påska 2023 nærmer seg slutten, en påske med godvær og mange blide påsketurister på skitur har gjort det til en travel påske for hjelpekorpsene i Buskerud.

- Når første påskedag snart er omme viser tallene at hjelpekorpsene i Buskerud har utført 54 oppdrag. Av de 54 har det vært 53 oppdrag for AMK-sentralen ved at vi har hentet personer som har trengt bistand i terrenget. De 53 oppdragene dreier seg om primært bruddskader i skiløype, der de uheldige har fått ødelagt en fot eller arm. I 5 oppdrag har bakgrunnen for oppdraget vært sykdom hos mann eller kvinne, skriver Buskerud Røde Kors i en pressemelding. 

Onsdag i påskeuka var dagen med flest oppdrag – totalt 10.

- I tillegg har vi behandlet 39 personer med skader av ulik karakter, enten i skiløype, skianlegg eller at de har kommet innom en av våre bemannede vaktstasjoner, legger Buskerud Røde Kors til. 

Det siste oppdraget var en leiteaksjon i Nore og Uvdal, en far og en sønn kom ut av kurs i dårlig vær skjærtorsdag og ble funnet i god behold av våre mannskaper, og fraktet tilbake til utgangspunktet for turen. En rask og god innsats av hjelpekorpset.

Utover behandling av skader og oppdrag, har flere hjelpekorps hatt ulike aktiviteter gjennom påska – basarer, loddsalg, påskelunsj og kiosk-drift i fjellet. Det gir både inntekter, men ikke minst det å treffe folk som er på påsketur. Det rapporteres om utrolig mange blide påsketurister som skinte om kapp med sola og lagde god stemning i løypene.

En annen stor aktivitet for mange er pant. Mange hjelpekorps har pantecontainere på plasser der hyttefolket kaster søppel. De er putter gjerne panten i våre containere som igjen bidrar til gode inntekter for hjelpekorpsene. Med disse inntektene kan vi holde utstyr og hytter i drift slik at vi er tilstede der vår bistand trengs.

På vegne av alle hjelpekorpsene som driver med pant uttrykkes en stor takk for bidraget fra alle som gir panten til det lokale hjelpekorpset. Hjelpekorpsene har nok en gang vært til stede i påsken, hjulpet mange og kort og godt utgjort en forskjell for veldig mange. Daglig har det vært 140 hjelpekorpsere på vakt i Buskerud, enten som definert hjemmevakt eller ved å være mannskap på en av de 7 bemannede vaktstasjonene i Buskerud.

 

Oppdrag fordelt på hjelpekorps

Drammen: 3

Flesberg: 8

Nedre Eiker: 1

Kongsberg: 1

Sigdal: 6

Nesbyen: 5

Krødsherad: 1

Geilo: 8

Gol og Hemsedal: 11

Vats: 4

Ål: 1

Nore og Uvdal: 5

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS