Oppdatering FM-sendere

Oppdatering FM-sendere

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 28.11.2022 20:43
Sist oppdatert : 28.11.2022 21:16

Nå er det mange frusterte lyttere der ute som savner lyd i FM-radioene. Vi må bare beklage og legge til at det ikke er like lett å drive en FM-radio lenger da tilgang til senderne er utfordrende og utstyr ikke er like tilgjengelig som før, slik at det tar lang tid. Men vår dyktige teknisk ansvarlig, Geir Ove Østro, jobber aktivt med å rette opp alle feil. 

Dette kan han fortelle om statusen på Nesbyen, hvor senderen står et sted vi må ha med noen fra ECO for å få tilgang; 

- ECO hadde folk på Syningen fredag ettermiddag og fikk da bekreftet at FM-sender og mottaker har strøm. Når det nå enda ikke er dekning i området er det noe feil med enten sender eller mottaker, forteller Østro. 

Han legger til at Rødberg-senderen tar i mot fra Nesbyen så den vil heller ikke ha signal. Her vil også snø være en utfordring dersom det er noe feil med selve senderen her. 

Status Flå: Her er vi avhengige av Telenor for å komme inn til senderen. Vi har etter mye kontakt søkt om å få en egen nøkkel. Her er er søknaden vår om tilgang gått videre til beste avdeling. Så krysser fingre for at det ikke skal ta for lang tid. 
Her vil vi også få utfordring med å komme frem med tanke på snø. 

Dagali og Geilo er også på oppdaterings-lista. Når de defekte FM-senderne vil fungere, har vi dessverre ikke noe klar dato på, men teknisk ansvarlig er altså i gang med utbedring. 

Men vi ber dere nettradioen som er fult fungerende i hele landet, både til å høre musikk, kommunestyremøter, Kven Veit Mest? Eller å ringe inn på direktesendinger som bingo og hæljistupet. Nettradioen vil også kunne mulig å søke fram via internettradio på DAB+radioer. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS