HALLINGSKATTEN påskeaften

HALLINGSKATTEN påskeaften

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 16.04.2022 20:20

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

I Langevåg blir du tatt imot av Jan Magne Førde som skal hjelpe deg med å finne årets Hallingskatt. Jeg skal gjøre hva jeg kan for at du skal finne årets Hallingskatt, sier han og gir deg en halvliter med Villa champagnebrus. Kos deg med denne mens du tenker på hvor du skal reise. Du tar imot, men synes det er ett eller annet som ikke stemmer, men du klarer ikke å se hva det er. Så får du en pose med papirmasse. Dette var en sentral del av industrien i kommunen helt til fisken tok over for om lag 40 år siden. Foreslår at du tar med deg litt lesestoff på turen, sier Førde, og gir deg en pocketutgave av Bør Børson jr. 

Da gjenstår det bare å ønske deg god tur, og så får du se opp for den røde hane, sier Jan Magne Førde før han råder deg til å slå på radioen når du kommer i bilen. Du setter deg i bilen, og da ser du hva som er merkelig med brusflaska du fikk. Etiketten er endret. Den viser et bilde av et fyr. Lettet av å ha funnet ut hva du stusset over, skrur du på radioen (her må du høre oppgaven på radio for å høre hvilken låt som spilles).

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Langevåg 

Langevåg er administrasjonssentrum i Sula kommune, som var rett svar i gårsdagens skattejakt. Med sine 9.500 innbyggere er kommunen større en halve Valdres, som totalt har ca. 18.000 innbyggere. Fra denne øykommunen på Sunnmøre kommer en rekke av Norges mest kjente musikere, ikke minst innen jazz, som f.eks. Stein Erik Tafjord, Jens Arne Molvær, Helge Olav Førde, Jan Magne Førde, Kåre Nymark, Jarle Stein Førde, Harald Devold, Hild Sofie Tafjord og Lena Nymark. 

Langevåg er i realiteten bygd opp rundt Devold fabrikker, og grunnleggeren Ole Andreas Devold var kjent for å gå rundt med ei rød ull-lue. Fra Langevåg kommer også Gry Molvær, spesielt kjent som mangeårig programleder for Schrødingers katt. Det var grunnen til at den svarte katten krysset veien foran deg ved rasteplassen i Vang. Herfra kommer også folkemusikeren Annbjørg Lien og «Solo-dama» Olga Marie Mikalsen, som ble spesielt kjent for fremføring av «Hurra for deg» i Solo-reklamen på midten av 1990-tallet. 

Flere av jazz-musikerne er også sentrale i gruppa Brazz-brothers som også spilte inn juleserien «Julefergå» på TV2. Her var den tradisjonelle ferge-maten svele en sentral del av serien.

VINNER: Knut Arne Bøygard, Ål 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS