HALLINGSKATTEN skjærtorsdag

HALLINGSKATTEN skjærtorsdag

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 14.04.2022 20:20
Sist oppdatert : 15.04.2022 19:15

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du kommer til Stokmarknes godt utpå ettermiddagen og møter tidligere ordfører og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg som bærer på et nettbrett i sin høyre hånd. Han er glad du har tatt veien innom Stokmarknes, men har også forståelse for at du vil reise videre og lete etter Hallingskatten. Han forteller at du nå skal reise til en kommune som har oppfostret den første i Norge som samlet folkeminner på sitt eget målføre. Denne kommunen har også en fellesnevner som kan knyttes til komponistene Edvard Grieg, Halvdan Kierulf og Igor Stravinskij. Så gir han deg tre små sverd, en 50-lapp fra 1990, hvor årstallet er strøket over og det er skrevet 1868 i stedet. 

Så åpner han nettbrettet og du får se et bilde fra en togtur fra 1980-tallet. Her ser du en gutt som sitter på toget. Foran seg har han ei flaske sitronbrus og ukebladet Allers. Han er tydelig kledd for en skitur. Så klapper han sammen nettbrettet og sier at du får reise dit hvor tanta til denne gutten bor. Med et ser du ei ung dame komme mot deg med langt skjørt. Hun presenterer seg som Laura og begynner å spille på ei hardingfele.

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Stokmarknes 

De tre flygebladene som hadde påtegnet det norske riksvåpenet, skulle alle lede fram til politikere som har sittet i en norsk regjering. Den grønne Venstrelogoen sammen med et hvitt kors med årstallet 2019 skulle lede til Venstre-politiker Guro Fjellanger som døde i 2019. Hun var miljøvernminister i Kjell Magne Bondeviks regjering fra 1997-2000. Det røde hjertet og tallet 2021 skulle lede til Krf-politiker Dag Jostein Fjærvoll som døde i 2021. Han var først forsvarsminister og senere samferdselsminister i Bondeviks regjering fra 1997-2000. Det røde eplet, derimot, hadde ikke noe hvitt kors, men et sort kryss over seg. Frp-politiker Kjell-Børge Freiberg var olje- og energiminister i Erna Solberg sin regjering fra 2018-2019. I 2021 ble Freiberg ekskludert fra Fremskrittspartiet, og derfor det sorte krysset over eplet. 

Det alle disse tre politikerne har til felles er at de kommer fra Stokmarknes i Nordland. Stokmarknes var rett løsning på gårsdagens skattejakt. Rv1 og 129 skulle hinte til Hurtigruta som ble etablert i Stokmarknes for 129 år siden i 1893. Hurtigruta blir på folkemunne også kalt riksvei nr. 1. 

Fra Stokmarknes kommer artisten Kai Kiil, kjent som vokalist i Banan Airlines og som Vaktmesteren på Barne-TV på 1980-tallet. Her kommer også popgruppa Zoo, derfor plakat fra en dyrepark, og kommunevåpenet til Hadsel kommune, hvor Stokmarknes ligger, er fire ringer på blå bunn.

VINNER: Stein Roger Pedersen, Kongsberg
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS