HALLINGSKATTEN påskeaften 3. april

HALLINGSKATTEN påskeaften 3. april

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 03.04.2021 20:20
Sist oppdatert : 04.04.2021 23:38

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du har reist nordover og er på vei ytterst ut i Vesterålen til Øksnes kommune når du får øye på noen personer som står og arbeider ute på et jorde. Det er midt i slåttonna og de står og hesjer. En person som arbeider med en høygaffel kommer bortover mot deg og spør om du er på jakt etter Hallingskatten. Han hadde hørt rykter om at det kom til å komme skattejegere i dag, men han forteller at dere nok er på feil vei. Så gir han deg en stor brun boblekonvolutt. Ta med deg denne, sier han, så finner du nok skatten, sier han med et glimt i øyet før han tar med seg den gule høygaffelen og går tilbake. 

Du går tilbake til bilen, før du åpner konvolutten. Det første du tar ut er et papirark hvor arket er delt inn i fire like store ruter. Tre ruter er hvite og en er svart. På baksida er det bilde av et fyrverkeri hvor det glitrer rundt et ett-tall. Videre tar du opp en liten jernstang, en firkløver, et flagg med grønne og hvite horisontale striper og en DVD. Du finner fram lapp-toppen fra bagasjerommet, setter i DVD-plata og et revyinnslag fra 1980-tallet dukker opp på skjermen.

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Øksnes 

Huset med tallet 1000 og navnene Ingrid og Henrik skulle gi assosiasjoner til Tusenhjemmet, som er hjemmet til Tora, en pike på vei inn i puberteten, som var hovedpersonen i Herbjørg Wassmos debutroman Huset med den blinde glassveranda. Tora bodde i fattighuset «Tusenhjemmet» sammen med sin mor Ingrid og stefar Henrik. Et glass melk takk er en annen bok av Herbjørg Wassmo. Herbjørg Wassmo er fra Øksnes i Nordland, og Øksnes var riktig svar på gårsdagens oppgave i jakten på Hallingskatten. 

1 1 0 2 1 1, eller 11. februar 2011 om man vil, er datoen hvor skihopperen Johan Remen Evensen, Fra Øksnes, satte verdensrekord ved å hoppe 234 meter i Vikersundbakken. 

Resultatrapporten på baksida av plakaten hadde ei pil som pekte på Resultatlinja, som vi også kan kalle «Bunnlinja». Bunnlinja er også en kritikerrost teaterforestilling av og med skuespiller Marianne Meløy, fra Øksnes i Vesterålen. 

Musikken dere hørte, var Bråkebøttebaluba med duoen Silje Sirnes Winje og Maria Solheim. Maria Solheim, ja, hun er fra Øksnes. 

Og til slutt, hvis noen lurte. På høyre side av tunnellmunningen når du kommer sørfra og ut på Finnøy er det en opparbeidet plass som ligger som en odde ut i fjorden. Når det står en mann her og kløyver ved, så bruker han ei øks. Når man bruker ei øks ute på ei odde, eller et nes, om man vil, så kan det jo assosiasjoner til Øksnes…..

Vinner: Erik Skaret


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS