HALLINGSKATTEN langfredag 2. april

HALLINGSKATTEN langfredag 2. april

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 02.04.2021 20:20

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du er kommet til Rogaland, har vært en tur i Stavanger, og er nå på tur utover i undervannstunnellene ut til Finnøy mens du tenker på hvordan du skal finne nye ledetråder i jakten på Hallingskatten. Da du kommer ut av tunnellmunningen ute på Finnøy, får du øye på en kar som står og kløyver ved ute på en oppbygd plass på høyre side av veien. Du velger å stoppe og ta en prat. Han finner raskt ut at du er på skattejakt og da gir han deg en laminert plakat som viser en tegning av et hus. Inne huset er tallet tusen skrevet med store tall. Under står navnene Tora, Ingrid og Henrik. Ved siden av tegningen av huset er det tegnet et glass med melk. Under tegningene er det skrevet 1 1 0 2 1 1 – 2 4 3. 

Du snur plakaten og ser til din forundring at det er en resultatrapport fra et eller annet aksjeselskap som er trykt. I tillegg er det tegnet en pil som peker på resultatet som står nederst i rapporten. 

Så spør vedhuggeren om du skjønner hvor du skal reise. Hvis du ikke gjør, kan du ta med deg denne, sier han, og gir deg en CD-plate. Det siste han sier er at du skal reise til ei kommune, og så går du tilbake til bilen, lykkelig av å vite at bilen fremdeles har en cd-spiller som kan brukes. Du setter inn CD-en og barnemusikk strømmer ut. 

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Finnøy 

Matematikeren Niels Henrik Abel var fra Finnøy i Rogaland. Finnøy var derfor rett svar på gårsdagens skattejakt. Det var også Abel som var avbildet på 500-kronerseddelen du fikk på Joker-butikken på Lesja. Abel var faktisk avbildet på alle 500-kronersedlene som ble trykt i perioden fra 1948 til 1985. Den matematiske formelen, derimot, var utregningen for hvordan man finner havdybden når man bruker Ekkolodd. Fiskeren Reinert Bokn, fra Finnøy, var sentral i utviklingen av snurpenotfiske, og den første som tok i bruk ekkolodd i forbindelse med fiske. På 50-kronerseddelen fra 2005 er på sedvanlig vis signert av sentralbanksjefen, som i 2005 var Svein Gjerdrem fra Finnøy. Gjerdrem var sentralbanksjef fra 1999 til 2020. 

Musikeren du hørte i går var Torolf Nordbø med visa Pendlere på Boknafjorden og hvis du lurer på hvorfor du fikk dette orienteringskartet? Kartet viste et større vann med mange små øyere hvor det var post på en av øyene. Da var det bare å sette i gang med å «Finn øy»…..


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS