HALLINGSKATTEN skjærtorsdag 1. april

HALLINGSKATTEN skjærtorsdag 1. april

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 01.04.2021 20:20
Sist oppdatert : 01.04.2021 20:25

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du kommer fram til Lesja og stikker innom den lokale Joker-butikken for å kjøpe deg noe mat. Når du kommer til kassa og skal betale insiterer de på at du må betale med kontanter. I veksel får du tilbake en gammel 500-lapp som du trodde ikke var gyldig betalingsmiddel lenger. I tillegg får du en 50-lapp påtrykt årstallet 2005. Sammen med pengesedlene får du en CD-plate, et orienteringskart og en lapp påskrevet formelen d = (v x t) / 2. Du spør jenta som sitter i kassa om du virkelig skal ha denne pengeseddelen, men da spør hun bare om du ikke er på jakt etter Hallingskatten. Du bekrefter at du er på skattejakt, og da sier hun at du nok bare bør beholde seddelen. 

Når du kommer ut av butikken tar du en titt på orienteringskartet. Overraskelsen blir stor når du ser at o-kartet viser et stort vann med mange små øyer. En øy er avmerket med en post. Du bare rister på hodet, setter deg i bilen, og starter cd-plata du fikk på butikken og hører ei vise om noen pendlere.

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Lesja 

Gullmedalje fra VM på Ski i Japan, 2007, og Tyskland, 2005, var medaljene til langrennsløper og skiskytter Lars Berger fra Lesja. Lesja var dermed svaret på gårsdagens jakt etter Hallingskatten. Det hvite arket med svart sirkel skulle symbolisere en skyteskive, og Lesja er blant annet kjent for å ha arrangert Landsskytterstevnet fire ganger. 

Skjoldet på filmplakaten var adelsskjoldet til Joachim Irgens von Westervick. Irgens var med Kongen til Trondheim og Røros i 1646 og ble i oktober 1946 overdratt Røros kobberverk. 10 år senere var Joachim Irgens svært engasjert i funnet av jernforekomster i Lesja-området og i 1660 fikk han konsesjon til å starte Lesja jernverk. 

Hva har filmplakaten av en film med James Bond med Lesja å gjøre? Absolutt ingenting. Men tittelen «Licence to kill» heter på norsk «Med rett til å drepe». «Med rett til å drepe» heter også ei bok utgitt av Egil Ulateig i 1996. Egil Ulateig har skrevet en rekke bøker basert på hendelser under 2. verdenskrig, er bosatt i Lesja og driver sitt eget forlag derfra. En annen bok han har skrevet heter «Justismord».

Vinner: Reidun Åmellem


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS