HALLINGSKATTEN onsdag 31. mars

HALLINGSKATTEN onsdag 31. mars

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 31.03.2021 20:20
Sist oppdatert : 01.04.2021 20:23

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Du rusler rundt i sentrum av Halden og nyter vårværet i grensebyen da du får øye på en stor filmplakat oppslått på ei oppslagstavle. Filmen har tittelen «Licence to kill». Det spesielle er at det er noen som har malt «Justismord» med store røde bokstaver over plakaten. Oppe i det ene hjørnet på plakaten er det også avbildet en medalje i gull formet som et snøkrystall. Ved siden av plakaten henger det to flagg, et hvitt med rød sirkel og et med tre horisontale striper i fargene gul, rød og svart. I nedre høyre hjørne av plakaten er det et kvadratisk hvitt ark med en svart sirkel sentrert i midten. 

I øvre høyre hjørne er det et fargerikt skjold med blant annet fargene gul, rød, blå, hvit, grønn og grå. Av symbolene i skjoldet kan vi blant annet se tre liljer og to tørrfisk, og på toppen av skjoldet er det avbildet en rustning-hjelm. Under skjoldet står bokstavene F og E. 

Men du står og studerer plakaten nøyere for å finne en fellesnevner, oppdager du at det skjer noe på ei utescene som er rigget opp for anledningen. En ung artist kommer fram og begynner å spille en av årets mest spilte viser på NRK P1. 

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Halden 

De siste linjene på diktet du fant i konvolutten i går, var fra diktet «Det fredede træ», som er Johan Sebastian Welhaven sitt dikt om Slindebirken, som sto på gården Indre Slinde i Sogn. Hengebjørka på gården Indre Slinde var et populært motiv, både i diktning og annen kunstnerisk utfoldelse. Maleriet Slindebirken av Thomas Fearnley, regnes som et av Thomas Fearnley sine mesterverk. Det er dette maleriet som også ble motiv på et frimerke i 1976, et frimerke som hadde verdien 1,25. 

Thomas Fearnely kom fra Halden, og det var Halden som var rett reisemål i gårsdagens skattejakt. Halden var også fødestedet til skuespiller Ole-Jørgen Nilsen, som blant annet er kjent for en rekke roller i Olsenbandenfilmene. Han har i filmene spilt alt fra sjåfør, baron, bodyguard og toller. Det var Nilsen som spilte Ricco i Olsenbanden tar gull og som kjørte rundt i en, på den tida, topp moderne Toyota Celica. I de siste årene før han døde ble Ole Jørgen Nilsen spesielt kjent som Hans-Fredrik Rosenkrantz i såpeserien Hotel Cæsar. 

Eieren av Eidsvoll-bygningen, hvor Riksforsamlingen fant sted, var Carsten Anker, født og oppvokst i Fredrikshald, eller Halden som byen heter nå. Herfra kom også arkitekt Arnstein Rynning Arneberg, som blant annet er kjent for å ha tegnet hovedbygningen på Skaugum. 

Komponist Oscar Borg, som blant annet har komponert Kronprins Olavs honnørmarsj, var også fra Halden.

Vinner: Torstein Tuv


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS