HALLINGSKATTEN mandag 29. mars

HALLINGSKATTEN mandag 29. mars

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 29.03.2021 20:20
Sist oppdatert : 30.03.2021 12:20

Geir Olav Brøto har også i år lagt opp til at det skal jaktes på en Hallingskatt. 


I Hallingskatten skal du finne fram til et sted i Norge ved hjelp av ledetråder. 

Ledetrådene kommer her, samt spilles på radio gjennom dagen. På radio vil du få ekstra hjelp gjennom musikk. 

KVELDENS OPPGAVE: 

Når du kjører over brua fra Finnsnes til Silsand på Senja, ser du at du har behov for et stopp på nærmeste bensinstasjon. Når du kommer inn på stasjonen er det et tegneserieblad som får ditt blikkfang. På forsiden ser du bilde av en kjent figur i røde klær, flosshatt og briller. I høyre hand har han et spann med glitrende stener og på spannet står bokstavene AU. I venstre hand holder han ei hakke som hviler over venstre skulder. 

Når du begynner å bla i tegneseriebladet blir du svært overrasket når du på neste side ser bilder fra gamle fjernsynsprogram, med titlene ZikkZakk, Rondo, Gringos og XYZ. Under bildene står teksten «En misforståelse, skulle vært navn» 

Du skjønner egentlig svært lite, og setter bladet tilbake i hylla. Da får du øye på en hvit plakat som står ved siden av bladet. Her er spannet fra tegneseriebladet tegnet på nytt, men nå er det satt et stort kryss over bokstaven A på spannet og skreves bokstaven C i stedet. I tillegg er det tegnet en sort sirkel med et kors under. Du tar tak i plakaten for å se nærmere på den, og da ser du at det også er noe på baksiden. Her ser du bilde av en langrennski. Under skia står det et 1-tall, og årstallene 2018/2019 og 2019/2020. Videre står årstallet 2018, tegning av flaggene til Norge, Sverige og Finland, og teksten «Totalt 211 km».  

Nederst på plakaten ser du NRK-logoen sammen med et bilde av ei kråke, et Sauer gevær, en hund, ei skøyte og en fotball. Helt nederst står det «Reis til kommunen». 

 

Svaret kan du sende på e-post: til post@radiohallingdal.no - skriv svar samt navn, telefonnummer og adresse.

Merk e-posten: Hallingskatten. 

 

Svaret på kveldens Hallingskatt sendes kl. 20:15 i morgen (reprise i morgensendingen dagen etter kl. 08:45). 

Da trekkes også en vinner av Hallingskatten-kniv fra Brusletto og ny oppgave presenteres. 

Ny Hallingskatt presenteres ca 20:20 hver kveld. 
 

SVAR PÅ GÅRSDGAGENS OPPGAVE:

Løsning: Torsken 

SV-politikeren Ottar Brox, som satt på Stortinget fra 1973-1977, fikk Klassekampens kulturpris; Neshornprisen i 2005. Ottar Brox var fra tidligere Torsken kommune på Senja. Torsken kommune fikk navnet sitt fra fiskeværet Torsken, som fikk sitt navn fra en fjellformasjon som tidligere lignet på en torsk med hode og spole. Denne fjellformasjonen har nå rast ut i havet. Torsken kommune var den tredje største av totalt fire kommuner som gikk inn i nye Senja kommune fra 1. januar 2020. 

Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås, var prest i Torsken kommune. Derfor ett-tallet på korset. Et ankerkors er et spesielt kristent symbol som er mye brukt i kirker langs kysten som symboliserer både kampen for livet og ei trygg havn. 

Fra Torsken kom også visesanger, festspilldirektør og stortingsrepresentant for arbeiderpartiet, Tove Karoline Knudsen, som kanskje er mest kjent for visa «Kom sommarvind» 

Så til slutt hørte dere visa «Te øya mi», skrevet av Arvid Hanssen, riktignok fremført av Tom Mathisen, men det er Senjaværingen Maria Haukaas Mittet, som har gjort visa om Senja kjent.

VINNER: Sigrid Gudmundsen


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS