Nytt smitteutbrudd i Hol kommune

Nytt smitteutbrudd i Hol kommune

Fire personer har så langt testet positivt. Smittesporing og testing pågår søndag.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 27.12.2020 13:21
Sist oppdatert : 27.12.2020 13:37

Det har vært to utbrudd i Hol kommune i jula. 

Fra Hol kommune si nettside:
Det første utbruddet, ble registrert 18. desember, og 13 personer har så langt testet positivt. Ca. 250 personer er testet knyttet til dette utbruddet. Vi tror vi ser slutten på dette utbruddet nå. 

Det andre utbruddet ble registrert 1. juledag, og 4 personer har så langt testet positivt. Det er 3 i en familie + 1 nærkontakt. Smittesporing pågår, og testing foretas løpende.

Drosjenæringa på Geilo er berørt av det siste utbruddet. Nærkontakter er under oppfølging og er satt i karantene. Geilo Taxi har tatt grep, og bemannet opp biler med nytt mannskap, for å opprettholde tjenesten gjennom romjulen og nyttårsaften. Dialogen med Geilo Taxi har vært veldig god.

Hol kommune opprettholder en god beredskap gjennom hele jul- og nyttårshelgen. Vi har god kontroll på hendelsene så langt, og vi jobber med å få nødvendig oversikt på det siste utbruddet.

Hol kommune har siden 19. desember vært i rød beredskap, og opprettholder dette til over nyttår.
Vi har innført en midlertidig forskrift, med tiltak for å begrense det pågående smitteutbruddet. 

De som blir oppgitt å være nærkontakter med smittet person, vil bli kontaktet av vår smittesporingsgruppe, og innkalt til testing.


Andre med luftveissymptomer, og  som ønsker testing, må kontakte legevakten på 116 117, eller Geilo legesenter på telefon alle hverdager. Ikke møt opp uten avtalt time!

Tiltaka Hol kommune har iverksatt fram til 3. januar: 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS