Gol skule åpner igjen mandag.

Gol skule åpner igjen mandag.

Fire nye positive prøver i dag lørdag, men disse personene er allerede i karantene.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 31.10.2020 16:58
Sist oppdatert : 31.10.2020 17:35

Pressemelding 31. oktober:

Fortsatt noe økning i smittetall Det ble i går fredag tatt i overkant av 50 prøver. Av disse har i dag blitt påvist 4 nye positive prøver i Gol. Det ble i går testet flere nærkontakter til personer om allerede har fått påvist Korona. På bakgrunn av dette var det ingen av de positive prøvene som ble tatt i går som kom uventet. Disse personene er allerede i karantene, og vi har fått en god oversikt over nærkontaktene.

Gårsdagens prøvesvar gjør at vi kan åpne Gol Skule. Vi har fått tilstrekkelig oversikt over nærkontaktene til personene med påvist Korona. Noen enkeltpersoner er fortsatt i karantene, men slik man ser det nå er det ikke grunnlag for å holde skolen stengt videre. Skolen åpnes da opp innenfor «Gult-nivå» i Veileder for smittevern utarbeidet av utdanningsdirektoratet. For skolen innebærer dette smittevernstiltak i forhold til opprettholdelse av kohorter og gode hygienetiltak. (kilde: https://www.fhi.no/nyheter/2020/nye-veiledere-for-barnehager-og-skoler/) Rektor ved Gol Skule vil fortløpende informere ansatte og pårørende.

Mange skal i dag feire Halloween. Det er viktig at barn og unge har ett felleskap. Vi anbefaler at man finner alternative aktiviteter til tradisjonell Halloween-feiring. Om man allikevel velger tradisjonen anbefales det fra FHI at følgende smittevernråd følges:
- Både de som ringer på og de som åpner døren må være friske.
- Gå i små grupper og med de man er sammen med til vanlig.
- Hold avstand til andre grupper dersom det oppstår kø utenfor enkelte hus.
- Den som åpner døren, er den som deler ut godteri. Husk rene hender, eller bruk skje/pølseklype.
- Vent med å spise godteriet til runden er ferdig og man har fått vasket/spritet hendene.
- Ikke del godteri.
- Ha gjerne en voksen med på runden: de kan sikre både smittevern og trafikksikkerhet i mørket. Samtidig er det nå viktig å påpeke alvoret i situasjonen. Kommunelegen presiserte i går viktigheten av å overholde retningslingslinjene om karantene og isolasjon. For at vi nå skal klare å bekjempe smittespredningen, må vi stå sammen i kampen.

- Hold avstand – husk meteren  
- Bli hjemme hvis du er syk 
- Vask hendene
- Host/nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har det for hånden.






Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS