Ingen nye positive prøvesvar på Gol i dag søndag

Ingen nye positive prøvesvar på Gol i dag søndag

Dugnaden for fellesskapet fortsetter med full styrke.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 25.10.2020 19:15
Sist oppdatert : 25.10.2020 19:28

Pressemelding 25. oktober

Det har i dag ikke kommet nye positive prøvesvar på Gol. Siste døgnet har smitteoppsporingen jobbet hardt med å komme i kontakt med nærkontakter, og få oversikt over personer som må i karantene.

Gjennom arbeidet i helgen opplever vi situasjonen som noe mer oversiktlig. Vi forsøker nå å ligge i forkant, og på bakgrunn av aktiv jobbing med smittesporing, og samarbeid med enkelte virksomheter på Gol, har vi i dag gjennomført tester av 15 personer som enten har vært i nære relasjoner med påvist smitte, eller har symptomer som kan være forenelig med Korona. Normalt gjennomføres ikke testing og analysering på søndager, men vi har i dag vært i kontakt med Vestre Viken, Bærum Sykehus som har sagt seg villig til å analysere våre prøver allerede i dag, søndag, og har fått hjelp av Gol og Hemsedal Røde Kors til å transportere disse til laboratoriet i Bærum. Vi forventer da svar på disse prøven allerede i morgen formiddag.

Det har i dag vært avholdt møte mellom skoleledelsen, smittesporere og deler av kriseledelsen for å se på hvilke tiltak man skal sette i verk i dagene som kommer. Slik situasjonen er nå, kan det se ut som vi har klart å begrense smittespredningen. Etter gode dialoger med Folkehelseinstituttet velger vi allikevel å ta noen forhåndsregler. To elever ved Gol Skule har testet positivt på Korona tidligere denne uken, og derfor vil vi teste nærkontakter i skolen, dette innebærer rett i underkant av 40 elever. Elever som ikke er direkte berørte blir derfor ikke testet i denne omgang. Etter gjennomgang og kartlegging av nærkontakter kan vi nå gjenåpne SFO for de elevene som ikke går i berørte klasser.

Det er nå viktig at vi alle igjen tar en dugnad for felleskapet, denne gangen ikke bare for det nasjonale felleskapet, men for felleskapet i Hallingdal, og felleskapet på Gol. Det er viktig at vi alle sammen tar forhåndsregler. Slik situasjonen er nå, må vil holde oss hjemme hvis vi kjenner på noen symptomer. Det betyr at kjenner man på feberen i kroppen, hoster litt, har kriblinger i halsen, ubehag i mage, og man ikke kjenner årsaken til dette, skal man ikke omgås de man ikke allerede har hatt nærkontakt med, for eksempel andre i husstanden. Man skal ikke oppsøke arbeidsplassen, skole, butikken eller andre sosiale sammenkomster. Med symptomer holder det ikke å holde en meters avstand, man skal da isolere seg helt, ta kontakt med helsevesenet og holde seg hjemme. Nå er tiden for å finne frem varme tepper, bunkre seg i sofaen med en god film eller serie, gire ned hverdagen. 

For å stanse spredning av Covid-19 er det viktig at alle følger smittevernrådene: 

• Hold avstand – husk meteren
• Bli hjemme hvis du er syk
• Vask hendene
• Host/nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har det for hånden

Status 16.00 søndag 25.10:
7 personer påvist denne uken
ingen nye i dag.
125 stk i karantene, 36 elever og 9 voksne fra SFO frigitt fra karantene (Ingen nye dette døgnet)
15 tester gjennomført siste døgn

For oppdatert informasjon, se Gol kommunes hjemmeside, samt oppdateringer i sosiale medier.


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS