4 nye positive prøvesvar på Gol

4 nye positive prøvesvar på Gol

- Heldigvis er disse blant de som allerede er satt i karantene på grunn av mistanke om smitte.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 24.10.2020 14:02
Sist oppdatert : 24.10.2020 14:16

Pressemelding fra kriseledelsen i Gol kommune 24. oktober: 

Flere positive prøvesvar, heldigvis er disse blant de som allerede er satt i karantene på grunn av mistanke om smitte.

Vi var forberedt på at det kunne komme flere positive prøvesvar, og dessverre kom de i dag. Vi hadde ikke noen nye smittede i Gol i går (fredag), men dessverre 4 nye positive i dag.

Smittesporingsteamet er nå i fullt arbeid med å kartlegge nærkontakter til de som har fått tilbakemeldinger om positive prøver. Utover dagen i dag vil alle som har vært i nærkontakt med de smittede bli kontaktet, og bli satt i karantene. Samtidig ser vi at mange av nærkontaktene allerede er i karantene som følge av flere klassetrinn allerede ble satt i karantene på torsdag.

Vi beskrev i går situasjonen som noe uavklart, og dessverre er det fortsatt slik. Flere av de som i dag har blitt bekreftet smittet har hatt nærkontakt med tilfellene vi hadde på torsdag, og flere av disse er hustandsmedlemmer. På bakgrunn av dette kan det se ut som vi har kontroll på smittespredningen, da vi antar at vi kjenner smittekjeden til disse. Kriseledelsen har de siste dagen innført noen strenge koronatiltak, og vi håper at disse nå vil ha effekt, slik at vi kan begrense smittespredningen.

Det er fortsatt mange av våre innbyggere som har blitt satt i karantene, både barn og unge. Dette er utfordrende for mange, men det er viktig å presisere at selv om man har testet seg, og denne testen er negativ, er man fortsatt i karantene. En negativ test opphever ikke karanteneplikten. Om man får symptomer, skal man oppsøke helsevesenet, også om man har avlagt negativ test. Helsenorge’s veileder for karantene/isolasjon: https://www.helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon ligger en god illustrasjon på https://www.fhi.no/contentassets/24fcb5196c894d5981ae3b64e7d1e9af/2020-08-13-korona- distansering-bomal.pdf)

Koronasituasjonen er utfordrende for oss alle sammen, og det er ingen som ønsker å bli syke. Det er heller ingen som ønsker å spre smitten videre. Det vi vet er at smitten kan være skjult før den bryter ut, og symptomene kan være veldig forskjellige, det gjør at å sikre seg 100% mot smittespredning er krevende. Som ett lite samfunn, er det nå viktig at vi alle sammen står sammen, verner om hverandre, og beskytter hverandre. Det kan være en vanskelig hverdag, både fysisk og psykisk, det å være blant de som har fått påvist Korona. Sosiale medier er ofte ett sted å utrykke frustrasjoner og følelser, men nå som ellers, oppfordrer vi til å tenker gjennom hva vi «poster».

Ett av tiltakene som ble innført handlet om at man ikke skal møtes mer enn 10 personer i sosiale sammenkomster. Begrunnelsen for dette er naturlig nok at man ikke ønsker å spre en eventuell smitte videre. Når vi samles i sosiale sammenhenger til «kaffi og kaku», er det fort at vi glemmer meteren, og det er forståelig. Vi har ikke satt noen begrensninger i forhold til arrangementer på hoteller og restauranter. Smitteverngruppa i Gol Kommune har i de siste månedene hatt befaringer hos flere hoteller, restauranter, kafeer, og ser at de har gode smittevernsrutiner, som bidrar til god trygghet for deltagere.

For å stanse spredning av Covid-19 er det viktig at alle følger smittevernrådene:

  Hold avstand – husk meteren

  Bli hjemme hvis du er syk

  Vask hendene

  Host/nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har det for hånden

Status 13.00 lørdag 24.10:

3 personer påvist denne uken. 4 nye idag.
163 stk i karantene (kan øke i løpet av lørdagen som følge av smitteoppsporing) 25 tester gjennomført siste døgn

For oppdatert informasjon, se Gol kommunes hjemmeside, samt oppdateringer i sosiale medier.


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS