Fekk panikk, stakk frå vektkontroll, tippa lasset, måtte laste oppatt til kontroll.....
Foto: Statens Vegvesen

Fekk panikk, stakk frå vektkontroll, tippa lasset, måtte laste oppatt til kontroll.....

Når alt kom til alt så viste det seg at alt var i orden......
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 08.07.2020 11:43
Sist oppdatert : 08.07.2020 23:13

Her er historia slik Statens vegvesen beskriv den:

Vår visjon er 0 hard skadde og 0 drepte i trafikken. Det jobber vi hardt for hver eneste dag. Denne dagen hadde vi kontroll på Gol trafikkstasjon og til dels i Hallingdal generelt.  

Generelt bra inntrykk. Litt tekniske mangler her og der, noen mangler som går på bruk av kjøretøyet (lastsikring m.m.) samt noen beltegebyrer.

Norsk tippbil ville ikke stoppe for kontroll. Han valgte å ikke svinge inn der kontrolløren anviste, men i stedet i motsatt retning mot Ål sentrum.

Vi i utekontrollen fulgte selvfølgelig etter. Vi blir alltid nysjerrige når noen unnlater å stoppe for kontroll. Det er med bakgrunn i trafikksikkerheten, men også fordi det er ønskelig å yte rettferdighet overfor de som er erlige og pliktoppfyllende og kommer inn til kontroll.

Etter et par hundre meter svingte sjåføren over i venstre kjørefelt, stoppet og rygget inn på ei tomt på venstre side. Der begynte han umiddelbart å tippe og til tross for av vi forsøkte å få han til å stoppe tippet han bare videre opp til hele lasset var glidd av. Han var ganske fåmeldt når vi spurte han hvorfor han valgte denne løsningen.

Det viste seg etterpå at han hadde tippet lasset med singel for å kvitte seg med det før vi fikk kontrollert han, noe han innrømmet. Lasset skulle egentlig videre til Leveldåsen hyttefelt fortalte han.

Resultatet av sjåførens valg ble at han måtte laste på igjen lasset, bli med fra Ål til Gol for veiing, for deretter å bli anmeldt til politiet for ikke å ha stoppet for kontroll samt for å ha tømt lasset før det lot seg kontrollere. Han vil derfor få en reaksjon etter at jurist hos politiet har sett på saken.

Det hører med til historien at lasset var innenfor lovlig margin. Derfor er det vanskelig å forstå hans reaksjonsmønster.   


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS