Drastiske tiltak frå Hol kommune
Rådmannen i Hol, Ole Johnny Stavn

Drastiske tiltak frå Hol kommune

Pålagt stenging av restaurantar og skianlegg er nokre av pålegga som kommunen no kjem med. I dag fredag er det folk frå 13 nasjonar i Hol kommune og folketalet er godt over 12000
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 13.03.2020 09:45
Sist oppdatert : 13.03.2020 09:49

Hol kommune ved kriseledelsen ser seg nødt til å gjøre noen drastiske tiltak for å hindre videre spredning av Covid-19 viruset. Dette er tiltak vi ser er nødvendig for å hindre tilstrømming av folk inn til kommunen som kan være smittet av Covid – 19 viruset. De som er satt i karantene må holde seg hjemme, og ikke velge å dra på hytta. 

Hol kommune ved kommuneoverlegen pålegger turistnæringen å stenge spisesteder, hoteller, overnattingssteder og skianlegg i to uker fra og med 13.03.2020. 

Dette er ingen lett avgjørelse da vi ser at dette kan ha store konsekvenser for næringen samt det kjennes vondt å hindre folk å komme til kommunen vår.
Begrunnelsen for avgjørelsen er i tråd med nasjonale føringer og smittevernloven. 

Hol kommune er en liten kommune med sine 4450 innbyggere, men per i dag har vi ca.12 500 personer som oppholder seg i kommunen med 13 nasjonaliteter. Vi er ikke dimensjonert for å håndtere et så stort antall syke personer i forbindelse med en pandemi. 

Tiltaket er også satt i gang for å hindre videre smittespredning nasjonalt og internasjonalt. Når vi nå er den situasjonen vi er, er det en riktig men tøff avgjørelse. 

Vi oppfordrer alle veldig sterkt til å holde seg hjemme og unngå mye kontakt som er unødvendig. 

Vi ønsker ikke at folk nå bruker fritidsboligene sine i denne perioden men holder seg hjemme der de bor. Dette fordi vi ikke ønsker tilreisende med mulig smitte til kommunen. 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS