2 vinnarar frå Gol
Beste stand: Reusable rides EB frå Gol. Foto: Unge entrepenørskap

2 vinnarar frå Gol

Finalane i Innovation cup vart onsdag avvvikla i Drammen og elevar frå Gol gjorde det skartp
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 12.02.2020 16:06
Sist oppdatert : 12.02.2020 16:20

2 av prisane i årets Innovation cup gjekk til Hallingdal og Gol skule!

Bare batteri EB vann Beste stand og Reusable EB vann i kategorien Mest berekraftige elevbedrift.

Sistnemnde var også oppe blant topp 3 i Vinnar av årets Innovation cup (mest innovative idè)

Onsdag 12. februar var over 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Cup. Innovation Cup er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 16. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand. Elevbedriften Pin Park fra Spikkestad skole stakk altså av med hovedpremien i konkurransen.

Dette skoleåret har over 1800 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene. Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i (lokal-)samfunnet. Konkurransen har særlig fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift», og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. Denne prisen ble vunnet av Resuable rides EB fra Gol skule.

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene. Juryleder Pål Rørby er selv gründer og imponert over det han så: «Dere ungdommene har jo løsninger på store og viktige problemer! Jeg har tro på at det kan bli bedrifter ut av mange av disse ideene, og at dere faktisk kan være med på å skape endring i fremtiden.»

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Drammen og Hønefoss. 20 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen. I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme visuell identitet og profilmateriell. Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen.

 

Beste stand: Ida Marie Nerheim, Nadio Bergman, ANdres Blakkestad, Christiane Liodden. Foto: Ungt entrepenørskap

 

 

Mest bærekraftige elevbedrift: Reusable rides EB: Kamile Kizlaite og Andrea Opheim Stensgård: Foto: Ungt entrepenørskap


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS