Hemsedal Norges beste skistad
Foto frå DN: Ola Mattson

Hemsedal Norges beste skistad

Ikkje før har Geilo vunne ein pris som Norges beste skidestinasjon så blir Hemsedal kåra til Norges beste skistad av DN
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 09.01.2020 15:20
Sist oppdatert : 09.01.2020 15:49

Dagens Næringsliv har kåret Hemsedal til Norges beste og mest komplette skisted. Hemsedal vinner fordi skitilbudet er stort og variert, skriver avisen i begrunnelsen.

Hemsedal blir ofte beskrevet som Skandinavias alper, og det er ikke vanskelig å forstå når du står på en av anleggets tre fjelltopper. Fantastisk utsikt til noe av det beste Norge har å by på av fjellandskap er det som møter deg.

- Vi som bor i Hemsedal og står på ski her så ofte vi kan blir aldri lei av den vakre naturen. Veldig hyggelig at DN mener vi er best i Norge. Det tar vi som et klapp på skuldra og motivasjon til å gjøre alt det vi driver med enda litt bedre, sier Martin Letzter fornøyd, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.

Gjestene som tar turen til Hemsedal kan kjøre på ski fra hele 1.450 meter over havet og helt ned til sentrum. Varierte bakker, fra krevende svarte oppe i fjellsidene til enkle barnebakker ved foten av anlegget, gjør at Hemsedal kan tilby noe for alle. Skisesongen er lang og snøsikker og strekker seg helt ut i mai måned.

Kåringen har en klar vinner. Hemsedal er landets mest komplette skidestinasjon, skriver Dagens Næringsliv, som har vurdert landets skisteder i tre kategorier: heisbaserte skiopplevelser, langrenn og topptur. I førstnevnte kategori vant Hemsedals SkiStar-kolleger i Trysil. Med Hemsedal på andreplass.

Bakkene i Hemsedal er nevnt, men det er kanskje den heisnære offpiste-kjøringen bygda er aller mest kjent for. På gode dager er det få, om ingen, som slår Hemsedal når vi snakker om skikjøring utenfor preparerte bakker.

- Vi har et fantastisk totaltilbud, fra bra overnatting i hytter, hotell og leiligheter nære bakken, til masse aktiviteter i skianlegget for hele familien. Verdt å nevne er at mange mener vi også er best på afterski. Vi jobber i hvert fall knallhardt hver dag for å levere et best mulig tilbud til våre gjester, sier Letzter. 

Fakta om Hemsedal:

Ligger i Hallingdal, 207 km fra Oslo

21 heiser og 53 bakker

Høyeste skikjøring: 1.450 m.o.h.

Fallhøyde: 830 meter

Fun Ride: Ja

Snow Park: Ja

Barneområde: Ja

Kveldskjøring: Ja

20 km2 lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Flere enn 20 restauranter 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS