Skarverennet 2020 blir fluorfritt
Foto: Skarverennet 2018

Skarverennet 2020 blir fluorfritt

Skarverennet innfører fluorforbud i alle klasser fra 2020.
Sport
Publisert : 08.01.2020 22:28
Sist oppdatert : 08.01.2020 22:35

Skarverennet innfører i fra 2020 fluorforbud i alle klasser. FIS vedtok i november 2019 at det blir fluorforbud i alle grener fra skisesongen 2020/21, men vi vil innføre dette allerede i Skarverennet 18 april 2020.

Løypetraseen for Skarverennet går gjennom Hallingskarvet Nasjonalpark, og som arrangør har vi derfor et spesielt ansvar for å sørge for at rennet gjennomføres uten at området utsettes for miljøgifter funnet i fluorbaserte skipreparater. Vi har da kommet frem til at det er naturlig å ikke vente med ett forbud mot bruk av fluor. Skarverennet blir da, så vidt vi vet, det største skirennet i verden som innfører ett totalforbud mot fluor i alle klasser.

Samtidig vil vi invitere Norges Skiforbund og FIS til å bruke Skarverennet som et prøverenn for testing av forbudet. Det vil ikke bli sanksjoner hvis noen skulle bli tatt, men her må man stå for om man ønsker å trosse ett forbud eller holde seg til det vi har bestemt.

Samarbeidspartner i Skarverennet, Swix legger ned betydelige ressurser for å møte en fluorfri fremtid og de vil i den nærmeste fremtid lansere flere fluorfrie nyheter. Det har i den siste tiden blitt testet og benyttet nye fluorfrie produkter fra Swix i både Norges Cup, verdenscup og Tour de Ski. Swix ser positivt på fluorforbudet, garanterer deltakerne raske fluorfrie ski og ønsker dette velkommen.

(Pressemelding)
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS