Kulturprisen i Hol
Kultur- og oppvekstsjef Inger-Lise H. Blakstad delte ut kulturprisen til Helga og Knut Sveinunggard (Foto: Knut Medhus)

Kulturprisen i Hol

Årets kulturpris i Hol ble tildelt Helga og Knut Sveinunggard.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 02.01.2020 17:39
Sist oppdatert : 02.01.2020 18:14

Det var kultur- og oppvekstsjef Inger-Lise H. Blakstad som stod for den høgtidelige utdelinga under den tradisjonelle førjulskonserten "Julestemning ved Skarvet"

Her er hennes ord:
«Årets kandidater til kulturpris er et par som er opptatt av å formidle sin kunnskap om historie, språk og natur- fortrinnsvis fra Skurdalen, men også hele kommunen. De driver Skurdalen Historielag som både sørger for å få ned historier så de kan glede nye generasjoner, men også ved å arrangere turer med spennende innhold. Alt fra geologi til historie og kultur. Dette har gitt stor glede til både lokale og hyttefolk.

De har også drevet Ruperanden i mange år. Selv husker jeg for mange år siden at jeg skulle gå Skarverennet med 12 jenter/damer. Rennet ble avlyst og vi fant ut at vi skulle gå til Ruperanden istedenfor. Ruperanden var imidlertid ikke åpen så tidlig, men etter litt masing og henvisning til at eieren kjente fettern min fikk vi komme inn i privaten for å spise litt. Det endte med at flere av damene hjalp til med å steke vafler og smøre på rundstykker og lefser fordi halve Skarverennet hadde tenkt det samme som oss og gått til Ruperanden. Vertskapet kjørte i skytteltrafikk med snøscooteren for å fylle opp med mat og drikke. Vi og mange med oss opplevde en raushet fra dem som var fantastisk.

Det er mange i Skurdalen som setter pris på alt paret har formidlet gjennom mange, mange år. Alt fra turer til de små; «Visste du at» som kommer som perler på en snor når man er med dem. Da kommer det mange glemte hallingutrykk, gode historier og ikke minst viktige hendelser som de ønsker å dele. Slikt settes pris på av både unge og gamle. Det finnes også mange flotte tegninger rundt om som ikke alle vet at det er Knut som har tegnet, og nå skjønner dere at
Årets kulturpris går til:
Helga og Knut Sveinunggard!»

Gratulerer!!

!Knut med Kulturprisen for Hol


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS