Koret Bris fra Geilo vant sin klasse under NM for kor
Koret Bris på NM for kor i Olavshallen: Foto: Multifoto/Koralliansen

Koret Bris fra Geilo vant sin klasse under NM for kor

I helga ble historiens største NM for kor gjennomført i Trondheim, med hele 1600 deltakere. Koret Bris stakk av med seieren i Åpen klasse B.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 16.10.2019 13:03
Sist oppdatert : 18.10.2019 14:18

Koret Bris er et aktivt damekor fra Geilo, med om lag 25 medlemmer i alderen 28 til 62 år. Koret har eksistert siden 2008. Slik presenterer de seg selv:

«Vi er et kor for alle som liker å synge, samtidig som vi har ganske store ambisjoner sangteknisk og ønsker å framstå som et allsidig kor med mye energi og sangglede. Koret Bris har jobbet med prosjekter med ulike temaer og innenfor forskjellige sjangere. Det siste året har vi fokusert vært på folkemusikk. Vi bruker gjerne både koreografi og andre musikere i våre prosjekter. Ved hjelp av vår flinke dirigent og musiker har vi dette året brukt egenarrangerte noter med godt hell.»’

 

Korsang i vekst

Korsang er den største kulturaktiviteten i Norge med over 200 000 utøvere, og tallet vokser stadig.

– I forrige NM konkurrerte 1 100 sangere i 12 ulike klasser. I år konkurrerte rekordmange 1 600 korsangere i hele 17 ulike klasser! Dette er ett av flere tegn på at korinteressen i Norge er i vekst, sier forteller Tove Ramlo-Ystad som er musikkfaglig ansvarlig for mesterskapet.

 

– Det var imponerende innsats fra deltakerkorene. Korene holdt et høyt nivå og det var stor musikalsk bredde i mesterskapet. Spesielt gledelig er det at det er så mange kor med unge medlemmer som holder et så høyt nivå.

 

– Vi ser at nivået på korene stadig stiger. Det har vært en markant nivåstigning bare siden forrige Kor-NM ble arrangert. Eliten blant norske kor er i verdenseliten, sier Ramlo-Ystad.

 

Dommerne i NM var anerkjente dirigenter fra hele Norden.

Norgesmesterskapet for kor arrangeres av Koralliansen som er en sammenslutning av Norges seks kororganisasjoner og dirigentorganisasjonen FONOKO.

 

Her er resultatlista for Åpen klasse B, med oversikt over hvor mange poeng korene fikk:

Koret Bris

85,92

Selbu Korensemble

83,63

Vokalensemblet Aquarius

80,42

Sjetnekoret

79,17

Charlottenlund Gospelkor

77,71

KoRetro

76,17

Harmundi

74,88

 

 

Pressemelding 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS