Tidenes beste for Skistar
illustrasjonsfoto

Tidenes beste for Skistar

SkiStar legger fram det beste nimånedersresultatet i selskapets historie, og konsernsjef Mats Årjes konstaterer at det fortsatt er stor interesse for alpin skikjøring som feriealternativ.
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 19.06.2019 10:31
Sist oppdatert : 19.06.2019 10:34

Rekordresultat og stor optimisme foran neste vintersesong

19.6.2019 08:55:02 | SkiStar

SkiStar legger fram det beste nimånedersresultatet i selskapets historie, og konsernsjef Mats Årjes konstaterer at det fortsatt er stor interesse for alpin skikjøring som feriealternativ.

I Hundfjället i Sälen er første spadetaket tatt i vår nye SkiStar Lodge.

Antall skidager, der en skidag tilsvarer en dags skikjøring med SkiPass, endte på 5,8 millioner i sesongen 2018/19. Det er kun 6.000 færre enn i sesongen 2017/18, da vi økte antall skidager med 7,5 prosent og hadde fantastiske værforutsetninger. Det gjør at årets resultat for antall skidager står seg veldig bra.

Gevinst fra våre utviklingsprosjekter er 79 millioner kroner høyere enn foregående år. Vår prognose, som sier en økning fra foregående år, er dermed innfridd allerede etter tredje kvartal. Vi ser ingen nedgang i interessen for å investere i feriebolig fra verken bedrifter eller privatpersoner på destinasjonene vi er aktive.

Salgstilveksten i vår kjernevirksomhet, i kombinasjon med gevinstøkningen fra utviklingsprosjekter, forklarer den positive utviklingen i vår omsetning og resultat.

Bookede objektsdøgn (gjennom SkiStars losjiformidling) minsket med 1,2 prosent til 511.000. I hovedsak skyldes det en noe dårligere kalender denne sesongen, med kun en påskeuke, uke 16.

Foran neste sesong skal det investeres for om lag 330 millioner kroner. I hovedsak er dette erstatningsinvesteringer og moderniseringer. Vi fortsetter å ha fokus på bra snøproduksjon, slik at vårt tilbud står sterkt allerede fra sesongstart.

Byggingen av flyplassen Scandinavian Mountains Airport mellom Sälen og Trysil pågår også for fullt, og er i henhold til tidsplanen. Vi ser fram til at de første flyene lander 22. desember 2019.

I Hundfjället er første spadetaket tatt i vår nye SkiStar Lodge, som er neste steg i vår satsing på Sälen som en internasjonal fjellresort.

Det er mye å se fram til foran neste vintersesong. Vi har store forhåpninger til vår strategi om å lokke flere utenlandske gjester, som vårt tittelsponsorat for alpin-VM i Åre var en del av. Vi ser sterk vekst i bookinger fra blant annet Tyskland, Storbritania og Finland. Den totale bookingsituasjonen foran kommende vintersesong ser noe bedre ut enn på samme tidspunkt i fjor. I sum gjør dette at vi med optimisme ser fram til enda en bra vintersesong.

Delårsrapport - september 2018-mai 2019

Tredje kvartal

Nettoomsetningen for tredje kvartal økte med 23 MSEK, 3 prosent, til 939 MSEK (916) sammenliknet med foregående år.

Resultat etter skatt for tredje kvartal minsket med 24 MSEK, 8 prosent, til 256 MSEK (280) sammenliknet med foregående år.

Resultat per aksje endte på 3:30 SEK (3:60), en nedgang på 8 prosent.

Nimånedersperioden

Nettoomsetningen for nimånedersperioden økte med 214 MSEK, 9 prosent, til 2 566 MSEK (2 352) sammenliknet med foregående år.

Resultat etter skatt for nimånedersperioden økte med 64 MSEK, 11 prosent, til 667 MSEK (603) sammenliknet med foregående år.

Resultat per aksje endte på 8:52 SEK (7:68), en økning på 11 prosent.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS