Lein, Husara og Storeberg.
Husara, Lein og Storeberg.

Lein, Husara og Storeberg.

Verdenspremiere på tre nye familiemedlemmer i Ostebygda presentert på Vestlia Resort.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 06.06.2019 19:18
Sist oppdatert : 06.06.2019 20:22

Ostebygda laga i stand ikke mindre enn ei verdenspremiere når de i dag presenterte sine tre nye oster. Lein, Husara og Stroreberg. 

Lein har fått navnet etter Lars Lein som var Lord Garvagh sin hjelpesmann og fjellfører. Jarle på Rueslåtten Ysteri har som kjent Lord Garvagh ost og nå også Lein. En halvfast ost av rå kumelk. 

Husara er ysta av Tim Reidar Stenberg på geitemjølk. En fast ost. Den er kalla opp etter ei kjering som bodde på Husaraplassen I Hol

Like ovenfor garden Hamarsbøen i Kvisla ligger bergknausen Storeberg. Liv Marit sin nye ost måtte sjølsagt få dette navnet. Denne er laga på kymjølk.

40-50 personer var tilstede på verdenspremiera på Vestlia Resort i dag. Hotellansatte som serverer ostene til Ostebygda i det daglige, SPAR Geilo som selger en god del av de nå i alt 27 ostene, presse og sjølsagt produsentene.  De tre nye ostene var forrett, men jammen ble det servert full 3-retters med oster fra Ostebygda. Hovedrett og dessert.

Det er bare å merke seg de 3 nye ostene med en gang, for godt smakte de. Lein, Husara og Storeberg.

Mer i Fredagsmagasinet.






Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS