Stjernespekket motorhelg på Vatsfjorden

Stjernespekket motorhelg på Vatsfjorden

På Vatsfjorden i Ål kan man blant annet se verdensstjernen Josef Newgarden kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen i helgen.
Sport
Rita Stavn
Publisert : 23.02.2018 21:52
Sist oppdatert : 23.02.2018 22:02

Søndag 25. februar er det klart for tredje av fire runder i den nordiske RallyX on Ice-serien på Vatsfjorden i Ål. Der stiller verdensstjerner som IndyCar-mester Josef Newgarden, tidligere Global Rallycross Championship-vinner Nathan Heathcote og GRC Lites-vinner Oliver Eriksson til start – og de skal blant annet kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen.

De to første rundene i serien gikk av stabelen i Östersund og Höljes tidligere i år, og Evjen er beste norske med to andreplasser og en tredjeplass sammenlagt. Han har imidlertid klare mål foran helgens runde i Ål.

- Jeg går helt klart for seier på søndag. Dette er definitivt hjemmebanen min, og jeg håper det kommer mye publikum. Å kunne stå øverst på pallen i hjembygda er stort, sier Evjen som vant avslutningsrunden på Fuglehaugen Motorsenter i fjorårets serie.

Det er Sondres far, Roar Evjen, som er primus motor og arrangør for de to rundene i Hallingdal. Han kan fortelle om god interesse, og lover et spektakulært show man ikke har sett maken til tidligere.

- Med de førerne som skal kjøre blir det garantert et tøft og spennende løp. Det at vi har fått med verdensstjerner som Newgarden og Castroneves til de to norske rundene er selvfølgelig ekstra moro, sier han.

RallyX on Ice-kjøringen på søndag starter med trening allerede klokken 08.00 før det går slag i slag med kvalifisering, semifinaler og finaler frem til avslutningen klokken 15.00.

Løpet vises direkte både på SVT og på nettstedet motorsport.com.

Søndag blir imidlertid ikke den eneste motordagen på fjorden. Også på lørdag blir det motorlyd og moro for alle på isen da det blir arrangert Team Verksted Vinterfestival. Her kan alle med en gateregistrert eller lisensiert bil prøve seg på isbanen, og det vil også bli arrangert en klassisk breisladdkonkurranse.

Etter lørdagens kjøring vil det også arrangeres en etterfest på Sundrehall med livemusikk og moro for alle over 18 år.

Startliste: 

Josef Newgarden
Robin Larsson
Mats Oskarsson 
Cyril Raymond 
Oliver Eriksson 
Hampus Radstrom 
Ben Philip Gundersen 
Conner Martell 
Pelle Willen 
Petter leirhol 
Alexander Westlund 
Nathan Heathcote 
Cole keatts 
Vasilily Gryasin 
Jami Kalliomaki
Sondre Evjen
Alexander lie
Troy Dowel
Jimmie Walfridsson
Jonathan Walfidson
Kevin Eriksson

Topp 10 i RallyX on Ice (etter 2 av 4 runder):

1. Oliver Eriksson, 67 p
2. Kevin Eriksson, 65p
3. Sondre Evjen, 59 p
4. Ben-Philip Gundersen, 52 p
5. Alexander Westlund, 48 p
6. Vasily Gryazin, 46 p
7. Conner Martell, 42 p
8. Jonathan Walfridsson, 39 p
9. Pelle Wilén, 36 p
10. Cyril Raymond, 32 p

(Pressemelding)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS