Sondre Evjen klar for sesongstart i Rally X Nordic

Sondre Evjen klar for sesongstart i Rally X Nordic

Det fyrste løpet går no i helga og Sonder satsar alt på klassesiger
Sport
Knut Medhus
Publisert : 19.04.2017 13:41
Sist oppdatert : 19.04.2017 13:44

Det første løpet i RallyX Nordic går av stabelen i Skien førstkommende helg. Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal satser alt på seier i Supercar Lites-klassen.

Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal leverte tidvis imponerende resultater i sin første sesong bak rattet i en rallycrossbil i fjor. I år har det gått enda bedre for den unge hallingdølen som i vinter deltok i vinterserien RallyX on Ice i Norge og Sverige. Der stakk han blant annet av med seieren på hjemmebanen Fuglehaugen på Gol og sikret seg en tredjeplass sammenlagt. 

- Jeg var veldig fornøyd med det vi fikk til i vinter. All kjøretrening er viktig, og det gjelder ikke minst når det går bra, sier Evjen. 

Helgen 21.-23. april er det imidlertid klart for sesongstart i den nordiske rallycross-serien RallyX Nordic. Den første runden går av stabelen på Grenland Motorsportsenter i Skien, og Evjen føler seg klar for å kjempe om topplasseringene.

- Jeg gleder meg veldig til å kjøre løp igjen, og jeg liker også banen vi skal kjøre på veldig godt. Under løpet der i fjor kjørte jeg veldig bra helt til jeg fikk tekniske problemer, sier han.

Denne gangen satser imidlertid 19-åringen på at de tekniske problemene skal holde seg unna.

- Vi hadde to treningsdager nå i påsken, og alt fungerte helt perfekt. Det lover godt foran løpet i helgen, sier han.

RallyX Nordic er en serie som seks løp gjennom sommeren og består av førere fra alle de nordiske landene. Evjen deltok i serien i fjor også, men i år har han ambisjoner om å klatre helt til topps.

- I år kjenner jeg banene og har mer erfaring bak rattet, så målet er helt klart å kjempe i toppen i hvert løp. Jeg har vist at jeg har tempoet inne, så en sammenlagtseier er mulig, sier han. 

Evjen er samtidig klar på at konkurransen i år er tøffere enn tidligere. Flere påmeldte gjør at tilfeldigheter kan avgjøre i enda større grad enn tidligere. Da gjelder det å ha full konsentrasjon allerede fra start. 

- De er fire-fem biler mer i hvert løp i år, så nå er det enda viktigere å være på gjennom hele helgen og levere gode tider allerede i de innledende omgangene, avslutter han.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS