Årets rollemodell- Helene Sagabråten
Årets rollemodell- Helene Sagabråten

Årets rollemodell- Helene Sagabråten

Kjør for livet har tildelt Helene Sagabråten prisen for å vera årets rollemodell
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 16.11.2016 16:38

Barnevernsleder Helene Sagabråten fikk i helga Kjør for livets "Rollemodell"-pris for sitt arbeid for å få etablert organisasjonen i Hallingdalen. Den nasjonale prisen utdeles til noen som har gjort en forbilledlig innsats for organisasjonen. Kjør for livet har i dag to klubber i drift i regionen, én på Gol og én på Flå. Klubbene ble startet i sommer, og er nummer 23 og 24 i rekken av Kjør for livet-klubber i Norge.

Rollemodell
Prisen gis til noen som har representert Kjør for livet på en forbilledlig måte i året som har gått, og som har bidratt til å gjøre organisasjonen i stand til å skape gode resultater for målgruppen. Tidligere vinnere inkluderer kronprinsparet, så Helene Sagabråten er i godt selskap. 
- At Helene har vært så positiv og stått på for å etablert ikke bare én, men to klubber i Hallingdal betyr utrolig mye for oss!, sier gründer og lagkaptein i Kjør for livet, Knut Ove Børseth. En annen viktig grunn for tildelingen er at Helene hele tiden har hatt fokus på ungdommene, og at dette tilbudet skal komme så mange som mulig til gode, føyer han til.


En stor overraskelse 
- Dette var en skikkelig overraskelse! Jeg er imponert over organisasjonen Kjør for livet og det den står for, sier en stolt prisvinner. Da jeg kom i kontakt med dem var det ikke noen tvil om at jeg ville jobbe for å få et slikt tilbud hit til Hallingdal og til ungdommen her. Det er en stor ære å ha fått tildelt denne prisen, og jeg er stolt over at Hallingdal har blitt en del av Kjør for livet. Jeg har i jobben min alltid vært opptatt av hvor viktig motor og motorsport kan være for ungdom.  I tillegg til å være en del av et fellesskap sammen med andre ungdommer og voksne.

Ikke et barnevernstiltak
-Det er viktig for meg å understreke at dette ikke er et barnevernstiltak i Hallingdal, sier Sagabråten. Barnevernet har ansvar for å legge til rette for gode oppvekstvilkår for barn og unge generelt, og dette er et slikt tiltak. Det er mange som faller utenfor ordinære fritidsaktiviteter, som ikke har interesse for det. Som ikke har interesse av fotball, dans og andre organiserte fritidsaktiviteter. Da kan det å få drive med motor og motorsport i et godt lag være det som kan gi meningsfull fritid og mestring.

Kjør for livets "Klubb 5"-program er et tilpasset fritidstilbud for barn og unge i utenforskap, som ikke får nok ut av de tradisjonelle sports- og fritidstjenestene som tilbys. Kjør for livet samler barn og unge med felles interesse for spennning og adrenalin, og organiserer aktiviteter og teamkvelder. Gjennom dette kan vi tilby dem en unik opplevelse og et miljø for læring, på et sted hvor de føler seg inkludert og hjemme.

Kjør for livet er i dag etablert i samarbeid med 29 kommuner i Norge.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS