Pipekonsert i Geilo kulturkyrkje

Pipekonsert i Geilo kulturkyrkje

Bjørn Eidsvåg og Daniel Kvammen m/flere
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 15.04.2017 03:22
Sist oppdatert : 15.04.2017 03:28

Geilo kulturkyrkje, påskeaften, lørdag 15.april 2017 kl 17:00

 

Bjørn Eidsvåg, Daniel Kvammen, Frøy Hovland Holtbakk og Solfrid Nestegard Gjeldokk står alle på scenen når orgelkomiteen og Karsten Isachsens legat invitere til Pipekonsert i kulturkyrkja på Geilo påskeaften, lørdag 15. april 2017 kl. 1700. Konserten markerer oppstarten av innsamlingsaksjonen til orgel i Geilo kulturkyrkje, et hovedelement i kirkerommet som er sårt savnet!

 

Geilo kulturkyrkje sto ferdig i 2010, ikke minst takket være stor lokal innsats både praktisk og økonomisk.

Å bygge kirke er dyrt, så orgel ble det ikke penger til i den runden. Men takket være bistand fra Hol Sparebank og private givere har vi i årene som har gått hatt stor glede av et flygel og et lite elektronisk orgel som kirkeinstrument, sistnevnte som midlertidig ordning.

Men plassen til et orgel er tegnet inn og satt av i kirkerommet, og menigheten har hele veien hatt et stort ønske om å få til et fullverdig orgel i et kirkerom som har vakt nasjonal oppsikt og som har et svært bredt bruksområde både religiøst og kulturelt.

Skurdøl, prest og forfatter Karsten Isachsen døde i 2016. Han opprettet et legat i eget navn høsten før han døde, og dette legatet har nå tatt initiativ til å sette i gang en storstilt innsamlingsaksjon for å få på plass et orgel til kulturkyrkjas 10-årsjubileum i 2020.

Sammen med orgelkomiteen sparkes dermed innsamlingsaksjonen i gang med Pipekonsert hvor Bjørn Eidsvåg vil delta sammen med både lokale og nasjonale gjester.

Navn vil bli presentert etter hvert, men vi kan regne med en storartet ettermiddag i Geilo kulturkyrkje!

Det kan være lurt å sikre seg billetter så raskt som mulig, de kjøpes på hallingbillett.no

Alle inntekter går uavkortet til det opprettede orgelfondet, og hvis noen ønsker å bidra med store eller små gaver der er kontonummeret 2333.50.18915.

Vi sees i Geilo kulturkyrkje påskeaften!

(Pressemelding)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS