16. plass på Ralph i hans tredje Iditarod
Illustrasjonsfoto

9 dager 3 timer 41 minutter og 6 sekunder ble tida til Dagali ekspressen. Ganske nøyaktig et døgn etter vinneren Mitch Seavey.
Sport
Rita Stavn
Publisert : 16.03.2017 00:15
Sist oppdatert : 16.03.2017 01:00

Det ble 16. plass på Ralph Johannessen fra Dagali i det barske hundekjørerløpet i Alaska. Ni av hans i alt 16 firbeinte helter var med inn helt til mål i Nome. I 2014 tok han en 22. plass, og i fjor 8. plass.

Pappa Mitch Seavey vant årets Iditarod i Alaska foran sønnen Dallas. (Tida til Mitch: 8d 3t 40m 13s)

På en flott fjerdeplass kon norske Joar Leifseth Ulsom. Han har kjørt løpet fire ganger med plasseringer innenfor topp 7. Dette er hans andre 4. plass. Han kjører for Mo i Rana Trekk- og Brukshundklubb. (Tid: 8d 11t 0m 40s)

På femte plass kom beste kvinne i årets løp Jessie Royer fra Fairbanks, Alaska. Hun kjørte inn til Nome med alle sine 16 startende hunder i spannet!!

Det var 71. startende i årets løp. Seks har gitt seg undervegs av ulike grunner. De tre andre norske; Lars Monsen, Ketil Reitan og Geir Idar Hjelvik har ikke kommet til Nome og mål i skrivende stund.