Kongens fortjenestemedalje til Einar Hanserud.
Kongens fortjenestemedalje til Einar Hanserud. Delt ut av ordfører Tore Haraldset. (Foto: Terje Engebakken)

Kongens fortjenestemedalje til Einar Hanserud.

- Einar Hanserud er et dugnadsmenneske som er både initiativtaker, pådriver og utøver sa ordfører Tore Haraldset.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 09.02.2017 17:37
Sist oppdatert : 10.02.2017 00:00

Einar Hanserud har deltatt på mange arenaer i mange år. Kulturengasjementet starta i 1946 da han som 9 åring starta i guttemusikken. Sitt første fotoapparat fikk han som 14 åring. Med dette har han gjort en helt unik lokalhistorisk dokumentasjon. Einar Hanserud har også skrevet mange artikler i Hallingdal historielag si årbok - Dølaminne.

"Viktig å støtte opp om det som skjer" sier Hanserud sjøl. - Et utprega JA menneske, en stor kulturpersonlighet med en unik evne til å formidle uten å framheve seg sjøl sa ordfører Tore Haraldset. Dette har ført til dugnadsarbeid i mange lag , ei rekke styreverv bl.a i Nes historielag, Hallingdal historielag og Nes spel- og dansarlag. Arbeid i museumslag og lydavis. Omviser i gamle Nes og Garnås meteorittkrater. 

Kongens fortjenestemedalje ble delt ut under kveldens kommunestyremøte på Nes av ordfører Tore Haraldset. Det er bare seks fra Nes som har fått denne tidligere. En glad og svært overraska Einar Hanserud ble etter utdelinga kidnappa av Nes historielag som har laga til feiring i kveld. Seinere blir det tur til Slottet for å takke Hans Majestet kong Harald.

Gratulerer!!

Utdelinga kommer i fredagsmagasinet.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS