Lokal foredliing av kjøt i Rukkedalen.

På Espeseth har Else Aspelin Horge og mannen kome godt i gang med lokal foredling av kjøt - og fyrst i desember opnar dei utsal.
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 27.11.2015 17:05

På Espeseth har Else Horge Asplin og mannen kome godt i gang med lokal foredling av kjøt - og fyrst i desember opnar dei utsal.

Der det før var vedlager er det i dag topp moderne ustyrt for nedskjæring og foredling av kjøt. Om lag 5 millionar er investert i anlegget over dei siste åra og for 2 månadar sidan var det i gang. 5 personar arbeider heil eller deltid på anlegget og tilgangen på kjøt har vore svært god. 

Noko av det store poenget med dette opplegget er at det blir lagt opp til at forbrukaren skal kunne spore kjøtet heilt tilbake til produsent. Horge Asplin har også opna butikk i Asker, Rå smak. Den ligg like ved Asker stasjon og sysselset 2 personar samt ekstrahjelp.

Du møter Else Horge Asplin i Fredagsmagasinet 27.11.

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS