Innsamlingspunkt for varmdrikkskapsler

Matkroken Gol har laga til innsamlingspunkt for TASSIMO varmdrikkskapsler og folioinnpakninger.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 24.03.2015 12:10

Assisterende butikksjef Anders Mellum hos Matkroken (th) og representant fra Røde Kors foran innsamlingsesken.
Matkroken Gol har laga til innsamlingspunkt for TASSIMO varmdrikkskapsler og folioinnpakninger.

Fra pressemeldinga:

Matkroken Gol har i samarbeid med TerraCycle og TASSIMO åpnet opp et lokalt innsamlingssted i butikken for å gjøre det lettere for innbyggerne på Gol å gjenvinne deres TASSIMO-kapsler og foliepakninger. Kapslene og folieinnpakningen blir sendt til TerraCycle for materialgjenvinning, og som takk for dette mottar Matkroken Gol en pengedonasjon som går til Gol og Hemsedal Røde Kors. Innbyggere rundt om i Norge kan enkelt finne sitt nærmeste innsamlingssted ved å gå inn på TerraCycles hjemmeside, terracycle.no, hvor det er lagt ut et kart med oversikt over alle lokale innsamlingssteder i landet. Her finner man også mer informasjon om det lokale innsamlingsstedet inne på Matkroken Gol, som er det første av sitt slag på Gol.

Assisterende butikksjef hos Matkroken Gol, Anders Mellum, synes det er givende å kunne bidra til mer gjenvinning på Gol ved å ha en innsamlingseske plassert i butikken. «Vi valgte å opprette et lokalt innsamlingssted her på Matkroken Gol fordi vi synes det er lurt med gjenvinning, og vi synes det er positivt at butikken kan bli et samlingssted for gjenvinning av denne type avfall på Gol. I tillegg til at vi bidrar til å spare miljøet, er det ekstra givende at pengene vi samler inn doneres til et veldedig formål. Det er et flott tiltak at avfallet kan bli omgjort til nye ressurser istedenfor å gå til forbrenning ,» forteller assisterende butikksjef Anders Mellum.

Varmdrikkskapsler og foliepakninger havner i skrivende stund normalt sett enten på deponier eller forbrenningsanlegger grunnet deres komplekse materialsammensetning. TASSIMO inngikk derfor allerede ved produktlanseringen i 2011 et samarbeid med firmaet TerraCycle, som er ekspert på materialgjenvinning av avfall. Gjennom TerraCycles unike gjenvinningsmodell har det siden da vært mulig for TASSIMO-forbrukere å sende sine TASSIMO kapsler gratis via posten til TerraCycle, hvor de så blir materialgjenvunnet for at materiale deretter kan bli brukt på ny. Engasjerte nordmenn har allerede sendt inn nesten 1 000 000 kapsler til gjenvinning, og som takk for dette har de også mottatt pengedonasjoner som de kan gi videre til sine foretrukne veldedige formål. For å oppmuntre til at enda flere bidrar til dette miljøtiltaket, og dermed samler inn enda større forsendelser med kapsler og foliepakninger, lanserte TerraCycle i februar 2014 lokale innsamlingssteder for sin TASSIMO-Brigade.

Målet med det nye tiltaket er at hele lokalbefolkninger skal gå sammen for å samle inn TASSIMO kapsler ved hjelp av de lokale innsamlingsstedene. Dette øker effektiviteten av det banebrytende miljøprogrammet fordi man på denne måten kan sende enda større forsendelser av kapsler og foliepakninger til gjenvinning, samtidig som det videre minsker det miljømessige fotavtrykket til programmet. I tillegg til dette vil innsamlernes utvalgte veldedige organisasjoner motta pengedonasjoner for hver TASSIMO kapsel som samles inn og sendes til TerraCycle.

Pengene som samles inn hos Matkroken Gol doneres til Gol og Hemsedal Røde Kors. «Gol og Hemsedal Røde Kors er basert på frivillighet, og de gjør ekstremt mye positivt både i fjellet og rundt i lokalsamfunnet. Det var et enkelt valg å ta, og vi synes det er flott å kunne støtte det viktige arbeidet Gol og Hemsedal Røde Kors gjør her i nærmiljøet», forteller Anders.

Takket være de ansatte på Matkroken Gol hjelper TerraCycle og TASSIMO til med å forhindre at mer avfall havner på søppeldynger eller blir brent, samtidig som det samles inn penger til veldedige formål. Innsamlere av TASSIMO kapsler har allerede samlet inn flere titusener kroner til ulike veldedige formål i Norge, og målet er at dette beløpet skal bli enda større ved hjelp av lanseringen av lokale innsamlingssteder. En vinn-vinn situasjon for samfunn og miljø, og noe TerraCycle ønsker at enda flere vil ta del i her i Norge.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS