Røde kors jubileum startar i Hallingdal.

Røde kors sitt 150 års jubileum skal markerast på mange måtar og det startar i Hallingdal
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 19.03.2015 13:39

Røde kors sitt 150 års jubileum skal markerast på mange måtar og det startar i Hallingdal

I 2015 har Røde Kors vært til stede i Norge i 150 år og er fortsatt en aktiv og viktig humanitær aktør både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Som en del av jubileumsmarkeringen skal Røde Kors i løpet av 2015 besøke nesten 100 steder over hele landet. Mottoet i jubileumsåret er ”til stede – nær deg” og startskuddet går i Hallingdal i påsken.

Jubileumsarrangementet er en flyttbar møteplass som setter fokus på og synliggjøre Røde Kors sin humanitære rolle i lokalsamfunnet.

- Første stopp på denne Norgesturneen er Hallingdal i påsken. Du møter oss på Geilo 28. og 29. mars, i Hemsedal 1. april og på Storefjell 2. april, forteller jubileumsansvarlig i Geilo Røde Kors, Anne-Kristin Solberg. Til Geilo kommer også generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid, og justisminister Anders Anundsen lander med helikopter på Storefjell.

Over 42 000 frivillige i Røde Kors er årlig engasjert i ulike aktiviteter for å bidra til å gjøre en forskjell. De er til stede for de mest sårbare i Norge, og bidrar til å skape møter mellom mennesker for et varmere og mer inkluderende samfunn. Det skal vi fortsette med.

De lokale omsorgs- og beredskapsbehovene er store, også i Hallingdal. Ensomhet er en utfordring i alle aldre, ikke minst hos det økende antall eldre, stadig flere bruker naturen og kan få behov for hjelp – og vi ser behovet for flere gode møteplasser for inkludering, norsktrening, samt gode oppvekstaktiviteter, sier Solberg.

Program på de flyttbare møteplassene i Hallingdal:
Arrangementsåpning
Førstehjelpsopplæring med dukken Henry og andre aktiviteter for barn
En historisk utstilling – med unike og spennende bilder
Underholdning
Digital kartlegging av dagens behov i vårt nærmiljø
Informasjon om lokale Røde Kors-aktiviteter
Gratis is og vafler
Konkurranser
En god prat på samtalebenken

Etter sommeren vil møteplassen besøke Kongsberg 21. august, Drammen 22. august og Hønefoss 19. september.

Velkommen til Røde Kors sine jubileumsarrangementer!

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS