Kultur – og idrettsstipend

Ål kommune delte også ut to stipender på kveldens kommunestyremøte.
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 18.12.2014 19:10

Ål kommune delte også ut to stipender på kveldens kommunestyremøte.

Årets kulturstipend ble tildelt Helga Myhr.
Prisutdeler Birger Jorde (leder for sektorutvalget for kultur og oppvekst) kunne røpe at Helga allerede som 2-åring gjorde forsøk på å traktere fela. Resultatet ble foreldre og søsken som rømte huset, mens dukkene satt pent og ”hørte” på.

Helga Myhr fra Torpo har drevet med dans, kveding og felespill i mange år. Når resultatlistene fra Landskappleiken kommer, så finnes Helga Myhr der som regel på toppen eller i alle fall på en av de øverste plassene både i soloklassene og gruppeklasser.

Myhr går i år på Ringerike folkehøgskole på linje for musikk og dans

Idrettsstipendet gikk til en annen torping – Øystein Bråten.
Bråten starta med skikjøring som 8-åring. Prisutdeler kunne fortelle om snø som ble frakta til gards av far på tilhenger slik at Øystein kunne få bruke skia.

Det første store gjennombruddet kom når han ble kjent med Andreas Håtveit, og Øystein har gjennomført mange og lange treningsøkter i Sudndalen. Trening, trening og trening kombinert med vilje og talent har bl.a ført til 2. plass i VM som 17-åring, OL deltakelse i 2014 og det helt store for freestyle kjørere X Games venter i 2015.

Helga og Øystein var heller ikke til stede på kveldens kommunestyremøte. Stipendene vil bli delt ut 3. juledag, og det forventes en springar som takk siden de to er tidligere dansepartnere.

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS