Vil ha utbyggingsselskap for Ringeriksbanen på plass no.

Senterpartiet og Venstre vil ha farten opp når det gjeld framdrifta av Ringeriksbanen.
Politikk
Knut Medhus
Publisert : 20.11.2013 14:11

Senterpartiet og Venstre vil ha farten opp når det gjeld framdrifta av Ringeriksbanen.

 

Senterpartiet og Venstre krever at det umiddelbart dannes et utbyggingsselskap for Ringeriksbanen.

Nå må vi fylkespolitikerne ta ansvar og få fortgang i videre arbeid med Ringeriksbanen, sier Ole Johnny Stavn, gruppeleder for Senterpartiet i Buskerud Fylkeskommune.

Det råder en passiv holdning til dette prosjektet i fylkeskommunen. Nå er det på tide at Ringeriksbanen løftes frem, og det å danne et eget utbyggingsselskap vil få fortgang i det videre arbeidet med forkortningen av Bergensbanen.

 

I et fellesforslag i mellom Senterpartiet og Venstre, la Stavn frem følgende forslag for fylkesutvalget 13. november:

"Det tas umiddelbart initiativ overfor Regjeringen for å få godkjent opprettelse av eget utbyggingsselskap for bygging av Ringeriksbanen, der det kan hentes finansiering utenfor statsbudsjettet. jf. tidligere vedtak i fylkestinget i 2008 og

2009. Det settes i første omgang av 1 million kroner til arbeidet."

 

Forslaget fikk bare stemmene til Venstre og Senterpartiet i fylkesutvalget, mot stemmene i fra Krf, Frp og Høyre. Men alt håp er ikke ute, fram til endelig behandling i fylkestinget, er det fullt mulig å slutte seg til dette forslaget, sier Stavn.

Det viktige nå er å komme raskt i gang med planleggingen, holde god framdrift på planlegging og deretter utbygging av Ringeriksbanen. Jeg mener at fylkeskommunen nå må komme sterkere på banen i forhold til dette prosjektet, og være en aktiv pådriver i forhold til å komme raskt i gang med å bygge ut Ringeriksbanen.

 

Vi har god tro på å få støtte for dette forslaget i fylkestinget 5. desember i og med at Fylkesordføreren brakte med seg dette innspillet på høringen til Nasjonal Transportplan tidligere i år, avslutter Ole Johnny Stavn, gruppeleder for Senterpartiet.

 


 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS