Geilo 24.

Nok eit vellykka døgnet rundt eykkelløp på Geilo.
Sport
Knut Medhus
Publisert : 02.07.2012 22:03

Nok eit vellykka døgnet rundt eykkelløp på Geilo.

Geilo24 2012 er over, og selv uten ny deltagerrekord ser vi svært positivt på årets ritt. Værmeldingene bommet totalt og rittet ble preget av perfekte sykkeltemperaturer, med kun små innslag av regnbyger uten betydning.
Årets ritt føyer seg inn i rekken av godt gjennomførte arrangement. De 144 deltagerne sykler enten singel, eller på lag, og i løpet av de 24 timene får de kjørt seg skikkelig både psykisk og fysisk.
”Det er lett å se når rytterne begynner å grave i kjeller’n. Da blir de synlig kortere i steget,” sier speaker Jarle Uthus.
”Jeg blir like imponert hvert år over stå-på viljen til deltagerne,” legger han til og slenger ut noen oppmuntrende ord til en sliten dame på vei inn til veksling på sin 23. runde.

Rittleder Tom Petersen er også fornøyd, men han legger ikke skjul på at arrangementet byr på utfordringer.
”Det er ekstra vanskelig å arrangere ett 24-timers ritt. Vi har begrenset med mannskaper, og noen har nesten ikke sovet i natt! Selv sov jeg en knapp halvtime. Slikt tærer på, men humøret er på topp!”

Fjorårsvinner i herreklassen Tom Ove Kaland stakk nok engang av med seieren slik han har gjort siden 2010. I år klokket han inn med 36 runder, noe som er 6 færre enn i fjor, men Flekkefjordingen som sykler for Flekkefjord SK, er godt fornøyd med gjennomføringen.

I dameklassen vant Marit Bønes overlegent. Hun lå i toppen også i fjor, men i år holdt det helt inn og 28 runder som var det planlagte målet!

En av de mest imponerende prestasjonene står kanskje Svein Petter Vangsøy for.
Han syklet 14 runder på EN-HJULS SYKKEL!

Noen velger også å sykle på lag. Lag herrer ble vunnet av en sterk gjeng fra Sykkelbutikken ”Glade Hjul” på Hønefoss. De stilte med hele TRE lag, og det var altså 3’er laget som vant med 48 runder.
Lag Damer ble vunnet av Høland SK girlsa foran Geilo strong med 38 runder. Høland SK er gjengangere på Geilo24, og stiller hvert år med flere deltagere. Disse har virkelig fått øynene opp for 24-timers ritt. I klassen for MIX lag, vant ”Geilo Sport/Off pist” med 35 runder, og i klassen 2-mannslag, som er ny av året, tok Fana IL seieren hjem til Bergen foran ”Kongsberg lovende”.

I de yngste klassene kan man sykle solo 12-timer, og lag.
”Det er imponerende hva de får til i denne klassen. Vi har satt en begrensning på 12 timer for disse, men i løpet av disse 12 timene holder de godt følge med de eldre rytterne,” sier Petersen
Solo Ungdom ble vunnet av Øystein Markegård (Geilo IL) med 13 runder, en imponerende prestasjon for en ungdomsskoleelev! Lag Ungdom ble vunnet av ”Geilo sport junior team”, 1 runde foran ”Kongsberg ung & lovende”.

Vi gratulerer alle vinnerne!
Takk til alle deltagere, samarbeidspartnere, sponsorer, funksjonærer og publikum for alle bidrag, hjelp til å gjennomføre og god stemning. Gratulerer så mye med vel gjennomført 24-timers ritt, så sees vi igjen i 2013.

Resultatliste:
http://www.geilo24.no/default.aspx?pageId=25








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS