Hallingdal Folkehøgskule med stuntforestilling

Hele denne uka øves det på stuntforestillinga "Kvit snø" i Golsjuvet. Lørdag kveld braker det løs....
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 27.01.2010 15:40

Fra øving i gymsalen. Foto: Remy Eik
Hele denne uka øves det på stuntforestillinga "Kvit snø" i Golsjuvet. Lørdag kveld braker det løs....

Her er pressemeldinga fra Hallingdal Folkehøgskole:

Hemmelig snørituale
Vet du hvorfor det er så mye snø akkurat i Hallingdal? Det kan vi fortelle deg! I år avsløres nemlig Hallingdal folkehøgskules mangeårige snørituale for offentligheten!

Se for deg dette:
Det er helt stille i Golsjuvet. Det eneste du hører er svakt sus fra vannet som sildrer under isen. Du har nettopp blitt ført gjennom skogen under lykteskinn, men nå er det mørkt på alle kanter. Plutselig brytes stillheten av lyden av rytmisk dundring på 15 oljefat. Tretti hodelykter tennes i steinrøysa, så tennes tretti til i skogbrynet over fossen og på et blunk invaderes lufta av snowboardere og skiakrobater som jublende inntar juvet. Dette er åpningsscenariet når Hallingdal folkehøgskule Lørdag 30. Januar inviterer til utendørs-stunt-forestillingen "Kvit snø".

Med elevene som utgangspunkt
At elevene ved Hallingdal folkehøgskule er gode på ski og brett er en kjent sak. Men det gjemmer seg mye kreative krefter i krokene på Skaga. I "Kvit Snø" ønsker vi å sette skolens varemerke inn i en kunstnerisk setting slik at vi får vist frem hele spekteret hos elevene våre. Og hva er vel bedre utgangspunkt for dette enn et juv med naturlig isscene, snøscenografi og helling med plass til masse publikum? Med høytsvevende skitriks, dundrende stumporkester, hiphop-dans, isklatring, flammeblåsing og korsang skal snøritualet presenteres i en halvtimes forestilling med juvet og den mørke skogen som majestetisk kulisse.


Befaring i juvet mandag ettermiddag. Foto: Remy Eik

 

Stunt-prosjekt
Et folkehøgskuleår er travelt, og på Skaga kommer siste uka i januar til å bli mer hektisk enn vanlig. I overkant hundre folkehøgskoleelever har tre dager på seg til å lage og øve inn nummerne som skal settes sammen til forestilling. Timeplanen og Linjene oppløses og all fokus fra morgen til kveld går til prosjektet. Mandag arrangeres det Kick off dag på skolen der elevene med brask og bram blir kastet inn i prosjektet. Fredag er det tid for å pusle brikkene sammen, og Lørdag vises "Kvit snø" for skolens fjorårselever og alle andre i Hallingdal som ønsker å oppleve en magisk underholdningskveld i fakkellys. Det vil bli servert varmt drikke til kalde publikummere og som et ekstra bonus har også fullmånen lovet å komme på besøk.

Det er duket! Velkommen til forestilling i Golsjuvet!

De involverte i prosjektet er:

Aktører: Alle elevene ved Hallingdal folkehøgskole
Prosjektleder: Ida Sjurgard Siem
Musikkansvarlig: Tori Snerte
Stuntansvarlig: Markus Landrø
Regi: Lina Killingdalen
Arrangører: Hele kollegiet v Hallingdal folkehøgskule v/Mildrid Nesheim
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS