Rolig start på påsken for Røde Kors.

Totalt 7 skader i Buskerud palmelørdag.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 15.03.2008 21:39

Totalt 7 skader i Buskerud palmelørdag.

Distriktssentralen for Buskerud Røde Kors Hjelpekorps på Golsfjellet ble åpnet lørdag kl 1200. Denne sentralen vil bli døgnbemannet frem til andre påskedag ca kl 1200 og vil være tilgjengelig for publikum og presse. Vi er beredt til å være behjelpelig med alle typer spørsmål. Vi er blant anna oppdatert på aksjoner/søk og har informasjon over de respektive vaktsentralene rundt om i distriktet. 

I Buskerud har de lokale Røde Kors Hjelpekorps mellom 100 – 120 personer som er direkte involvert i beredskapen på hytter og Røde Kors hus i løpet av påskeuken. Disse er lokalisert på 14 – 15 steder fordelt i hele fylket. I tillegg er det til en hver tid ekstra mannskap som kan ringes til ved eventuelle aksjoner/søk.

Beredskapen angående snøskred er også i år ytterligere forsterket. Dette ved at Skredgruppa i Hallingdal (underlagt Buskerud Røde Kors Hjelpekorps) sammen med politiet fra Hallingdal og Norske Redningshunder samarbeider tett. Fjellredningsgruppa Hallingdal er i beredskap fra kl 11.00 – 17.00 hver dag. De har i oppgave å bistå de lokale hjelpekorpsene med sin spisskompetanse, særlig innen skred og skredlære. De skal i løpet av påsken samarbeide med de lokale hjelpekorpsene med å ta skredprøver, samarbeide med øvelser og selvsagt under aksjoner/søk.

Dagen i dag har vært forholdsvis rolig. Det har vært bra utfart og lite skader. Totalt 7 skader i Buskerud der 4 er i anlegg og 3 er i terreng.
 

(Pressemelding fra Buskerud Røde Kors hjelpekorps på Golsfjellet)








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS