Bygg ny kyrkje og Geilo handelslag får også bygge.

Tunsberg bispedømmeråd legg eit viss press på Hol kommune når det gjeld å gi Geilo handelslag lov til å bygge sitt planlagte nybygg - dei legg opp til det mange vil kalle ein slags "hestehandel."
Lokal
Knut Medhus
Publisert : 08.11.2006 12:46

GEilo handelslag kan få bygge viss..........
Tunsberg bispedømmeråd legg eit viss press på Hol kommune når det gjeld å gi Geilo handelslag lov til å bygge sitt planlagte nybygg - dei legg opp til det mange vil kalle ein slags "hestehandel."

I utgangspunktet seier Bispedømmerådet nei til bygginga av det planlagte bygget slik kyrkjegardskonsulenten og Utviklingsavdelinga i Buskerud også gjer.
Men Bispedømmerådet opnar for at Geilo handelslag kan få bygge det påtenkte bygget viss det blir bygd ny kyrkje innan rimeleg kort tid. Det heiter slik i brevet frå Bispedømmerådet til Hol kommune: " Hvis det gjøres klart at det innen rimelig kort tid kan lykkes kommunale, kirkelige og samfunnsengasjerte virksomheter/organ å samles om et realiserbart nytt kirkeprosjekt på den avsatte kirketomt på Geilo - så kan graden av kirkelige behov for å skjerme dagens kirke og kirkegård tilpasses ein slik ny situasjon. Dette innebærer at dagens Geilo kirke ikke lenger får lovregulert status som sognekirke, men mer blir bevart som et lokalt, åpent gudshus omkranset av en gammel kirkegård. Som sådan kan den tåleen større grad av inneklemthet, samtidig som den kan fungere som en viktig åndelig liten oase tett på et myldrende moderne handelssentrum" skriv stiftsdirektør Stein Unneberg.

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS