Brannen i Hemsedal

Brannen i Hemsedal

Aktuelt
Mia Langås Flåta
Publisert : 30.03.2022 18:35
Sist oppdatert : 31.03.2022 17:40

I går ble det meldt om kraftig brann i to bygg ved Hemsedal alpinsenter. Utbygger Solon Eiendom og entreprenør Veidekke takker brannvesenet og alle nødetatene for den enorme innsatsen som ble lagt ned. Dette var helt avgjørende for å begrense ytterligere spredning av storbrannen i Hemsedal i går og i natt.

- Først og fremst er vi lettet over at ingen menneskeliv gikk tapt eller at noen ble alvorlig skadet i brannen. I tillegg ble skadene heldigvis begrenset til leilighetsbygget som vi har under oppføring og nabobygget Stavtaket. Det var en krevende jobb særlig for brannvesen som gjorde en formidabel innsats under svært krevende forhold med den sterke vinden, sier konstituert administrerende direktør Ole Halvor Svenkerud i Solon Eiendom.

Det har i dag foregått etterslukking og overvåking for å hindre brannen i å blusse opp igjen. Når branntomten blir frigitt starter arbeidet med å vurdere riving og gjenoppbygging, men det kommer til å ta tid før man kan gi svar på hva dette betyr i praksis.

 

Slik så situasjonen ut i går ettermiddag: 

- Vi har stor medfølelse for de som ble rammet av brannen i naboleilighetene og gjestene i alpinanlegget som ufrivillig ble vitner til selve brannen. Selve brannårsaken er det selvfølgelig alt for tidlig å kunne si noe om nå. Men som ved alle alvorlige hendelser vil vi gjøre alt vi kan for å finne årsaken til at dette kunne skje og hindre at lignende skjer igjen, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Bygg A som var under oppføring med 48 leiligheter og næringsarealer i første etasje er Solon Eiendoms første salgs- og byggetrinn i prosjektet Fjellandsbyen Hemsedal. Byggingen startet våren 2021 med planlagt ferdigstillelse på slutten av 2022. Hele Fjellandsbyen Hemsedal vil bestå av totalt cirka 300 fritidsleiligheter når alt er ferdig utbygd. Veidekke er totalentreprenør for prosjektet.

Dette meldte Hemsedal kommune i går kveld:

- Hemsedal opplever en storbrann i området Staven. Situasjonen blir handtert av brannvesen og politi, hvor det viktigste nå er å redusere skadeomfanget. Kommunen har satt kriseledelse og jobber tett sammen med blå-lysetatene. Det er ønske at folk ikke oppsøker området av omsyn til trafikkavviklinga. Det er ikke registret personskader så langt. På grunn av røykutvikling ber vi folk holde seg innendørs, og sørge for at dører og vinduer er lukket.


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS