Lars Monsen (Foto: NRK)

"Monsen minutt for minutt"

Torsdag formiddag legger Lars Monsen ut på tur sammen med 100 DNT-frivillige, et ukjent antall turglade nordmenn og et uvanlig solid kamerateam.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 12.07.2018 00:01
Sist oppdatert : 12.07.2018 00:06

"Monsen minutt for minutt" er årets store TV- og turopplevelse der Lars Monsen i løpet av fire uker skal gå i fire fjellområder. Totalt bidrar 400 frivillige fra DNT med å bære utstyr, lage mat og rydde camper og turstier. 

 

Fra Hardangervidda til Indre Troms 
Den som velger å ta turen sammen med Monsen eller følge turen på TV, vil få oppleve et stort spenn i naturopplevelser fra vidde, dramatiske fjell og frodige daler i sør, til vilt kystlandskap og vakker fjellheim i nord. Torsdag klokken 11.00 går startskuddet på Dyranut øst på Hardangervidda.  Her er oversikten over rutene Monsen skal gå, først på Hardangervidda, etterfulgt av Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

 

Planlegg turen godt 
Alle som vil kan bli med på turen, men det er som alltid på tur ellers: På eget ansvar. Hver og en må organisere det en trenger for en hvilken som helst sommertur i fjellet på egenhånd. Man må gå gjennom ruta,  planlegge turen og pakke med alt som trengs av mat og utstyr til overnatting. 

– Det er ingen påmelding til turene, så vi vet ikke hvor mange som kommer, men det vi vet er at det har vært mye folk i fjellet til nå. Vis hensyn til hverandre og naturen, og ha med det du trenger av utstyr! Alt du trenger å vite finner du på dnt.no/monsen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. 

 

Strålende turvær meldes 
Sakte-TV er ikke nytt for verken NRK eller nordmenn, men å sende direkte i fjellområder med varierende dekning på denne måten, har aldri blitt gjort tidligere. NRK har testet i månedsvis og det er mye som skal klaffe fra sendestart.

En ting som ser ut til å bli som bestilt, er godt TV- og turvær. Meteorologene melder sol gjennom uka, men det er fortsatt svært tørt i terrenget. 

–  Det er totalforbud mot bruk av ild i området. Å bruke gassbrenner med jetboil er tillatt, men det forutsetter at hver og en tar ansvar og er svært forsiktig. Tiltak er å ikke fyre på lyng, men nær vannkilder, i snøfonner eller på stein.

De betjente hyttene på ruta har ekstra mat, slik at det er mulig å få kjøpt det underveis. Men siden antallet som skal gå med Monsen er usikkert, må alle uansett ha med proviant i sekken, sier Nils Øveraas, som selv blir med på turen på Hardangervidda.

 

Noen få frivilligoppdrag igjen 
Det er en omfattende logistikk når fjellheimen skal omgjøres til et vandrende TV-studio. Mange frivillige har meldt og det er venteliste flere steder, men vi trenger fremdeles bærehjelp i Indre Troms og til enkeltoppdrag i Jotunheimen. Bli med på en helt unik opplevelse, meld deg på her. 

(Pressemelding)

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS